1. Kıymalı Sos (Bolonez) - Klasik Lezzet

Bolonez sos, spagettiyle en çok tercih edilen soslardan biridir. İşte tarifi:

Malzemeler:

  • 1 g kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 15 ml zeytinyağı
  • 1 yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay kaşığı fesleğen, kekik, adaçayı
  • 1 çay kaşığı Worchestershire sosu
  • Tuz, şeker, karabiber
  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

  1. Kıymayı zeytinyağında kavurun.
  2. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyin.
  3. Domatesleri ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin.
  4. Spagettiyle servis edip parmesan peyniri rendeleyin.

2. Domates ve Havuçlu Sos - Hafif ve Sağlıklı

Domatesin ferahlatıcı aroması ve havucun tatlılığıyla dengeli bir sos.

Malzemeler:

  • ¼ su bardağı zeytinyağı

  • 1 orta boy soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 2 havuç

  • 6 domates

  • ½ su bardağı makarna suyu

  • ½ su bardağı kıyılmış fesleğen ve maydanoz

  • 1 yemek kaşığı kuru kekik

  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Soğan, sarımsak ve havuçları rendeleyip tavada pişirin.

  2. Domatesleri ekleyip kısık ateşte kaynatın.

  3. Baharatları ve makarna suyunu ekleyerek 15-20 dakika pişirin.

3. Sarımsak ve Parmesanlı Sos - Pratik ve Lezzetli

Sarımsak severler için ideal bir sos.

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  1. Tereyağını eritip zeytinyağı ekleyin.

  2. Sarımsağı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

  3. Fesleğeni ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

  4. Spagetti ile karıştırıp parmesan ekleyin.

4. Karides ve Harissa Soslu Spagetti - Deniz Ürünleri Tutkunlarına Özel

Deniz mahsulü sevenler için harika bir seçenek!

Malzemeler:

  • 100 g brokoli

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 büyük diş sarımsak

  • 150 g kiraz domates

  • 150 g karides

  • 1 yemek kaşığı Harissa sosu

  • 1 adet limon rendesi

  • 1 kepçe makarna suyu

  • Tuz ve baharatlar

Hazırlanışı:

  1. Brokoliyi haşlayıp süzün.

  2. Sarımsağı zeytinyağında kavurup domatesleri ekleyin.

  3. Karidesleri ekleyip pembeleşene kadar pişirin.

  4. Harissa sosu, limon rendesi ve makarna suyunu ekleyerek karıştırın.

  5. Brokolileri ekleyip sosu tamamlayın.

Spagetti Pişirmenin Püf Noktaları

  • Makarna suyunu dökmeyin! Soslara ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.

  • Al dente kıvamı için spagettiyi 8-10 dakika arasında haşlayın.

  • Sosu sıcak makarnayla hemen karıştırarak lezzetin iyice içine işlemesini sağlayın.

4 Ocak Ulusal Spagetti Günü’nü kutlamak için bu enfes tariflerden birini deneyerek kendinizi şımartabilirsiniz!

Etiketler:
Spagetti, Makarna, Tarif, Sos, Lezzet

Kaynak: blog.quicksigorta.com