1. Kıymalı Sos (Bolonez) - Klasik Lezzet
Bolonez sos, spagettiyle en çok tercih edilen soslardan biridir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 1 g kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 15 ml zeytinyağı
- 1 yeşil sivri biber
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1/3 çay kaşığı fesleğen, kekik, adaçayı
- 1 çay kaşığı Worchestershire sosu
- Tuz, şeker, karabiber
- Rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
- Kıymayı zeytinyağında kavurun.
- Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyin.
- Domatesleri ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin.
- Spagettiyle servis edip parmesan peyniri rendeleyin.
2. Domates ve Havuçlu Sos - Hafif ve Sağlıklı
Domatesin ferahlatıcı aroması ve havucun tatlılığıyla dengeli bir sos.
Malzemeler:
-
¼ su bardağı zeytinyağı
-
1 orta boy soğan
-
3 diş sarımsak
-
2 havuç
-
6 domates
-
½ su bardağı makarna suyu
-
½ su bardağı kıyılmış fesleğen ve maydanoz
-
1 yemek kaşığı kuru kekik
-
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
-
Soğan, sarımsak ve havuçları rendeleyip tavada pişirin.
-
Domatesleri ekleyip kısık ateşte kaynatın.
-
Baharatları ve makarna suyunu ekleyerek 15-20 dakika pişirin.
3. Sarımsak ve Parmesanlı Sos - Pratik ve Lezzetli
Sarımsak severler için ideal bir sos.
Malzemeler:
-
½ su bardağı kıyılmış sarımsak
-
60 g tereyağı
-
¼ bardak zeytinyağı
-
½ su bardağı kıyılmış fesleğen
-
Rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
-
Tereyağını eritip zeytinyağı ekleyin.
-
Sarımsağı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
-
Fesleğeni ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
-
Spagetti ile karıştırıp parmesan ekleyin.
4. Karides ve Harissa Soslu Spagetti - Deniz Ürünleri Tutkunlarına Özel
Deniz mahsulü sevenler için harika bir seçenek!
Malzemeler:
-
100 g brokoli
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 büyük diş sarımsak
-
150 g kiraz domates
-
150 g karides
-
1 yemek kaşığı Harissa sosu
-
1 adet limon rendesi
-
1 kepçe makarna suyu
-
Tuz ve baharatlar
Hazırlanışı:
-
Brokoliyi haşlayıp süzün.
-
Sarımsağı zeytinyağında kavurup domatesleri ekleyin.
-
Karidesleri ekleyip pembeleşene kadar pişirin.
-
Harissa sosu, limon rendesi ve makarna suyunu ekleyerek karıştırın.
-
Brokolileri ekleyip sosu tamamlayın.
Spagetti Pişirmenin Püf Noktaları
-
Makarna suyunu dökmeyin! Soslara ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.
-
Al dente kıvamı için spagettiyi 8-10 dakika arasında haşlayın.
-
Sosu sıcak makarnayla hemen karıştırarak lezzetin iyice içine işlemesini sağlayın.
4 Ocak Ulusal Spagetti Günü’nü kutlamak için bu enfes tariflerden birini deneyerek kendinizi şımartabilirsiniz!
Etiketler:
Spagetti, Makarna, Tarif, Sos, Lezzet