1. Kıymalı Sos (Bolonez) - Klasik Lezzet

Bolonez sos, spagettiyle en çok tercih edilen soslardan biridir. İşte tarifi:

Malzemeler:

  • 1 g kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 15 ml zeytinyağı
  • 1 yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay kaşığı fesleğen, kekik, adaçayı
  • 1 çay kaşığı Worchestershire sosu
  • Tuz, şeker, karabiber
  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

  1. Kıymayı zeytinyağında kavurun.
  2. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyin.
  3. Domatesleri ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin.
  4. Spagettiyle servis edip parmesan peyniri rendeleyin.

2. Domates ve Havuçlu Sos - Hafif ve Sağlıklı

Domatesin ferahlatıcı aroması ve havucun tatlılığıyla dengeli bir sos.

Malzemeler:

  • ¼ su bardağı zeytinyağı

  • 1 orta boy soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 2 havuç

  • 6 domates

  • ½ su bardağı makarna suyu

  • ½ su bardağı kıyılmış fesleğen ve maydanoz

  • 1 yemek kaşığı kuru kekik

  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Soğan, sarımsak ve havuçları rendeleyip tavada pişirin.

  2. Domatesleri ekleyip kısık ateşte kaynatın.

  3. Baharatları ve makarna suyunu ekleyerek 15-20 dakika pişirin.

3. Sarımsak ve Parmesanlı Sos - Pratik ve Lezzetli

Sarımsak severler için ideal bir sos.

Malzemeler:

  • ½ su bardağı kıyılmış sarımsak

  • 60 g tereyağı

  • ¼ bardak zeytinyağı

  • ½ su bardağı kıyılmış fesleğen

  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

  1. Tereyağını eritip zeytinyağı ekleyin.

  2. Sarımsağı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

  3. Fesleğeni ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

  4. Spagetti ile karıştırıp parmesan ekleyin.

4. Karides ve Harissa Soslu Spagetti - Deniz Ürünleri Tutkunlarına Özel

Deniz mahsulü sevenler için harika bir seçenek!

Malzemeler:

  • 100 g brokoli

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 büyük diş sarımsak

  • 150 g kiraz domates

  • 150 g karides

  • 1 yemek kaşığı Harissa sosu

  • 1 adet limon rendesi

  • 1 kepçe makarna suyu

  • Tuz ve baharatlar

Hazırlanışı:

  1. Brokoliyi haşlayıp süzün.

  2. Sarımsağı zeytinyağında kavurup domatesleri ekleyin.

  3. Karidesleri ekleyip pembeleşene kadar pişirin.

  4. Harissa sosu, limon rendesi ve makarna suyunu ekleyerek karıştırın.

    Çikolata Tükeniyor: 5 Yıl İçinde Raflar Boş Kalabilir! Çikolata Tükeniyor: 5 Yıl İçinde Raflar Boş Kalabilir!
  5. Brokolileri ekleyip sosu tamamlayın.

Spagetti Pişirmenin Püf Noktaları

  • Makarna suyunu dökmeyin! Soslara ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz.

  • Al dente kıvamı için spagettiyi 8-10 dakika arasında haşlayın.

  • Sosu sıcak makarnayla hemen karıştırarak lezzetin iyice içine işlemesini sağlayın.

4 Ocak Ulusal Spagetti Günü’nü kutlamak için bu enfes tariflerden birini deneyerek kendinizi şımartabilirsiniz!

Etiketler:
Spagetti, Makarna, Tarif, Sos, Lezzet

Kaynak: blog.quicksigorta.com