ABD İsrail’e iki hava savunma sistemi kurmayı planlıyor. ABD tarafından İsrail’e kurulacak olan bu “iki hava savunma sistemi” için gönderilen ekibin başında ÜNAL Tatar isimli bir “Türk” var. Zaten ABD Hava Kuvvetlerinin yeni siber güvenlik yazılımlarını hazırlayan da Ünal Tatar ve ekibi.Ünal Tatar ismini ilk kez özel FETÖ dosyaları hazırlayan gazeteci-yazar Ahmet Külekçi ülke gündemine taşımıştı.
Şimdi FETÖ’cülerin “sevilen ülke’ diye tanımladığı İsrail’de ekibiyle birlikte iki hava savunma sistemi kuracak olan Fetullah Gülen’in adamı Ünal Tatar, İsrail’in yaptığı çocuk katliamlarına vereceği katkıyla tarihe geçecek.Gazeteci Fuat Uğur "Gülen’in adamı Siber Güvenlikçi Ünal Tatar katliama yardım için İsrail’de" başlıklı yazısı FETÖ-İsrail İşbirliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
ÜNAL TATAR KİMDİR?
FETÖ’nün kumpasları düzenlediği zamanlarda TÜBİTAK’ta bilişim uzmanı olan Ünal Tatar’ı Türk basınında ilk kez gazeteci yazar Ahmet Külekçi gündeme taşımıştı. 7 Şubat MİT krizi, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından devlet içine sızan FETÖ mensupları ayıklanırken onlardan biri de TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Uzmanı Ünal Tatar oldu. 6 Ocak 2015’te TÜBİTAK’taki işine son verildi. Ancak Ünal Tatar’ın iş bulması zor olmadı. Sadece 2 ay sonra TSK Güçlendirme Vakfı’na bağlı HAVELSAN’da çalışmaya başladı. Ünal Tatar işten çıkartılır çıkartılmaz yargılanmamak için 13 Nisan 2015’te ABD’ye kaçtı.Halen firari durumda olan Ünal Tatar, bugün New York Üniversitesi’nin Albany’deki kampusunda doçent olarak “siber güvenlik” dersi veriyor.FETÖ’cü Tatar, ABD Hava Kuvvetleri için siber güvenlik projesi kapsamında 1,5 milyon dolarlık projeye başladı.Yani ABD Hava Kuvvetlerinin yeni siber güvenlik yazılımlarını Tatar ve ekibi hazırlamakta.
TAKA/TUNCAY UÇKUN