Genel Başkan Yardımcıları, havalimanından yeni il başkanlığı binasına geldiklerinde davul zurna eşliğinde oynanan horon ile karşılandı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Erkan, yaptığı konuşmada partinin hedeflerini ve Trabzon’daki iş dünyasının sorunlarını dile getirdi. Erkan, “Yükseliş dönemi başlamıştır. Bundan sonra partimiz için hedef iktidardır. 'İYİ Parti bitti' diyenlere iktidarımızı göstereceğiz. Bu kutlu yolda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye’nin geleceğini, Cumhuriyet’le, Atatürk’le, Türk milleti ile problemi olanlara teslim etmeyeceğiz. Siyasete yeni yüzler, değerler kazandıracağız. Gençlerimizi ve kendini genç hisseden bütün Trabzonlu hemşerilerimi partimizde siyaset yapmak için partime davet ediyorum” dedi.

Başkan Osman Nuri Ekim’den Zabıta Haftası Kutlaması: “Zabıta Teşkilatımız Şehrimizin Gözü Kulağı” Başkan Osman Nuri Ekim’den Zabıta Haftası Kutlaması: “Zabıta Teşkilatımız Şehrimizin Gözü Kulağı”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın da konuşmasında, Trabzon İYİ Parti’nin tarihi bir gün yaşadığını belirterek, “Bugün Trabzon İYİ Parti tarihi günlerinden birini yaşamaktadır. Bütün okların İYİ Parti’ye döndüğü esnada, Trabzon’daki dava arkadaşlarım göğsünü siper ederek, aidiyet duygusu içinde davasına sarıldı ve bu anlamda bugün de burada açılışını yapacak olduğumuz binanın tohumları ekildi. İl Başkanımız Dr. Muhammet Erkan Bey'e ve Ortahisar İlçe Başkanımız Sayın Kemal Eraydın’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Toktaş ise Türkiye’nin iki temel probleminin ekonomi ve sığınmacılar olduğunu vurguladı. Toktaş, “İçimizde emekliler var. 10 bin lira ve biraz üzerinde maaş alıyorsunuz. Ay sonunda maaş aldığınızda hiç bozmasanız, kira ödemeseniz, faturaları ödemeseniz ve köşedeki kasaba gitseniz şöyle bir poşet 20 kilo ya alır ya alamazsınız. Bizi kıskandığı söylenen Almanya’daki Hans, asgari ücreti hiç bozmadan kasaba gitse yanında kamyonet götürmesi lazım çünkü ona 250 kilo et veriyor. Türkiye’nin durumu maalesef bu...” dedi.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, parti teşkilatının Eylül ayına kadar tüm Türkiye’yi gezeceğini belirterek, “İYİ Parti bu kadar küçük, oy kaybeden bir partiyse bütün televizyonları açtığınızda akşamları neden İYİ Parti tartışılıyor? Türkiye’deki teşkilat yapımızdaki eksiklikleri giderdikten sonra İYİ Parti yüzde 4’lerde değil, Türkiye’yi yönetmeye namzet bir partidir” ifadelerini kullandı.

Açılış töreni, partililerin coşkulu katılımıyla son buldu. İl Başkanlığı binasının açılışı, İYİ Parti'nin Trabzon’daki siyasi varlığını güçlendirme ve Türkiye genelindeki hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muhabir: BİROL SANCAK