Kimseyi Kırıp İncitmeyeceğim Sağır, 40 yılı aşkın dava arkadaşlığı yaptığı Koray Aydın’ın istifasının ardından kendisinin de ayrıldığını belirterek, “Koray Bey’in ayrılmasıyla İYİ Parti, ana taşıyıcı kolonlarından birini ne yazık ki kaybetti. Her istifa partiler için bir kayıptır ve bazı kayıpların telafisi pek fazla mümkün değildir” ifadelerini kullandı. İYİ Parti’nin kurucu kadrosunun tesadüfen bir araya gelmiş insanlardan oluşmadığını vurgulayan Sağır, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını ifade etti.


Eleştiriler ve Ayrılık Nedenleri Sağır, İYİ Parti’nin kurucu ve eski Genel Başkanı Meral Akşener’in yönetiminde sergilenen hatalı söylem, strateji ve politikaların umutları tükettiğini belirtti. Resmi ön seçim yerine temayül yoklamaları yapılmasını, tabanın ve teşkilatın sesinin dinlenmemesini eleştiren Sağır, “İYİ Parti her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı kurulmuştu. Bugünkü İYİ Parti kuruluş amaç ve ilkelerinin çoğundan uzaklaşmıştır” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Avrupa Hareketlilik Haftası 2024 Tanıtımında Önemli Mesajlar Ekrem İmamoğlu’ndan Avrupa Hareketlilik Haftası 2024 Tanıtımında Önemli Mesajlar


Veda ve Helallik Sağır, partide omuz omuza mücadele ettiği dava arkadaşlarına hakkını helal ettiğini ve onların da haklarını helal etmelerini temenni ettiğini belirterek, “İlkesel siyasi eleştiriler hariç; giderken kimseyi kırmak, dökmek ve incitmek gibi bir tavrımızın olmayacağının bilinmesini istiyoruz” dedi.


Ali Sağır, son olarak “İYİ Parti’ye Allah’a ısmarladık” diyerek, partiden ayrıldığını duyurdu.
 

Muhabir: AYŞEN KARABİNA