Trabzonspor’un yeni sezon transferlerinden John Lundstram, Macaristan’daki kampta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yaptığı görüşmenin ardından Trabzonspor’a gelmeye karar verdiğini söyleyen Lundstram, "Hocamız ile yaptığımız görüşmede kulübümüzden ve tarihimizden bahsettik. Bu konuşmalar beni çok etkiledi. Hem şehri hem de tarihimizi konuştuk. Hocamızla onun beni nasıl oynatmak istediğini ve futbol tarzını görüştük. Hem hocamızın beni oynatmak istediği tarz hem de benim oyun tarzımın birbirine uyduğunu gördükten sonra karar vermek benim açımdan kolay oldu" dedi.

Çaykur Rizespor, Yeni Bir Sayfa Açtı Çaykur Rizespor, Yeni Bir Sayfa Açtı

Hep Birlikte Başaracağız

Lundstram, çok kaliteli bir oyuncu grubuna dahil olduğunu belirterek, "Yakın çevrem, ailem ve arkadaşlarım da bana takımla ilgili soru sormuştu. Onlara da çok iyi bir grup olduğunu söyledim. Çok kaliteli, yetenekli oyunculardan oluşan bir grup. Ben de kendi kalitemle birlikte bu gruba katkıda bulunmaya çalışacağım. Takımın geçen sene ve ondan önceki senelerde inşa ettiğinin üzerine koymaya çalışacağız. İlk andan itibaren iyi ve kaliteli bir takım gördüm ve hep birlikte başarabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sıcak Karşılamanın Karşılığını Vermeyi Umuyorum

Trabzonspor’a geldikten sonra Trabzon insanının kendisine çok sıcak davrandığını ifade eden Lundstram, "Rıdvan’la konuştuğumuzda Türk insanının beni ne kadar sıcak karşılayacağını, herkesin bana ne kadar iyi davranacağını söylemişti. Trabzon’da geçen hafta bunu tam anlamıyla gördüm. Eşimle birlikte restoranlara, alışveriş merkezlerine gittik. Gördüğümüz herkes çok kibar ve nazikti. Burada gördüğüm insanların nezaketinin karşılığını verebilmeyi umuyorum" dedi.

Yeni Bir Meydan Okuma İçin Buradayım

İlk kez İngiltere dışında futbol oynayacak olmanın kendisi için zor olmadığını belirten Lundstram, "Trabzonspor’un büyüklüğünü, Avrupa Kupaları’nda oynayacak bir takım olduğunu düşündüğümde yeni bir meydan okuma istedim. Ailem yanımda olduğu sürece, işimi yapabildiğim sürece neresi olursa olsun en iyi şekilde futbolumu oynamaya ve en iyi performansı vermeye çalışacağım" dedi.

Orta Sahada Her Yerde Oynamaktan Mutlu Olurum

Lundstram, 6 ve 8 numara pozisyonlarında oynayabildiğini belirterek, "6 numara pozisyonu genelde tercih ettiğim pozisyon fakat 8 numarada da oynadım. Hocamız beni nerede düşünürse düşünsün, orta sahanın herhangi bir yerinde oynadığımda mutlu olacağım" dedi.

Takıma Katkı Sağlamak İçin Elimden Geleni Yapacağım

Lundstram, takıma katkı sağlamak için elinden geleni yapacağını vurgulayarak, "Koşularımla, paslarımla, mücadelemle takıma katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum. Gol sayısı olarak belki beklenen kadar gol atamayabilirim ama takımın daha yükselmesine katkıda bulunmaya çalışacağım. Bardhi ve Orsic’in performanslarını yükseltmeye, takım içine katacağım sertlikle, takım arkadaşlarıma göndereceğim paslarla, mücadele ve mantalite ile en iyi katkıyı vermeye çalışacağım" dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY