Vakfıkebir'de 21 Öğrenci İcazet Aldı Vakfıkebir'de 21 Öğrenci İcazet Aldı

2 bin 200 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yaylalarından biri olarak biliniyor. Hafta sonu başlayan kar yağışı, yaylacılar için dönüş zamanının geldiğini haber verdi. Kadırga Yaylası'nda sürüleriyle birlikte yazı geçiren çobanlar, zorlu kış koşullarına hazırlık yapmak üzere mezralara inmeye başladı.

A W313248 01

Yaylaya Mayıs-Haziran aylarında çıkan çobanlardan Ümit Yazıcı (48), yaz mevsiminin büyük bir kısmını koyunlarıyla birlikte Kadırga Yaylası ve bağlı obalarında geçirdi. Yazıcı, Cumartesi günü başlayan kar yağışı ile beraber sürüsünü kardeşleriyle birlikte alarak Şahin Tepesi’ne doğru yola çıktıklarını ifade etti. "Biz deden toruna yaklaşık 300 yıldır çobanlık yapan bir aileyiz. Evimizin kapısında bu koyun sürüsü hep olur. Ben de 35 yıldır babamdan aldığım mesleği sürdürüyorum," diyen Yazıcı, 3 günlük yolculuk sonunda koyunlarıyla sağ salim mezraya ulaştıklarını söyledi.

A W313248 03

Yazıcı, "Yaylaya kar yağınca yol gözüktü. 3 gün boyunca koyunlarımızla yol aldık ve şimdi biraz daha burada kışlayacağız. Daha sonra kar yağışının durumuna göre daha alçak bölgelere ineceğiz," şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA