KİMYASAL MÜCADELE YETERLİ DEĞİL

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Kahverengi kokarcanın zarar boyutlarının büyük olduğunu vurgulayan Arslantürk, bu zararlıyla mücadelenin kolay olmadığını söyledi. Arslantürk, İtalya ve Amerika gibi ülkelerin biyolojik mücadele yöntemiyle ancak 4 yıl sonra sonuç aldığını, tam başarılı olma sürecinin ise 10 yılı bulduğunu belirtti. Kimyasal mücadelenin yeterli olmadığını ifade eden Arslantürk, kahverengi kokarcanın tarımın en büyük hastalığı ve vebası olduğunu dile getirdi.

2025 İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Arslantürk, kahverengi kokarcanın sadece fındık değil, meyve ve sebzelere de zarar verdiğini ve popülasyonunun her geçen yıl arttığını söyledi. 2025 mahsulü için topyekün bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, Tarım Bakanlığı, belediyeler ve STK’ların ortak bir mücadele planı oluşturması gerektiğini vurguladı. “Eğer topyekün ilaçlama yapılmazsa, 2025 yılı mahsulünden büyük zarar göreceğiz” diyen Arslantürk, 2025’in en büyük kayıpların yaşanacağı yıl olacağını öngördü.

Kaynak: 61saat