Kahverengi Kokarca ile Mücadele Toplantısı

Fındık başta olmak üzere yaklaşık 300 tarım ürününün düşmanı olan kahverengi kokarca ile mücadele için Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen toplantıya, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı. Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım’ın yanı sıra sektör temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

Samsun’da 10. kattan düşen makine mühendisi hayatını kaybetti Samsun’da 10. kattan düşen makine mühendisi hayatını kaybetti

Mekanizmalar ve Stratejiler Belirlendi

Toplantıda, kahverengi kokarca ile mücadelede bugüne kadar izlenen yöntemlerin devam edeceği vurgulandı. Mekanik, kimyasal ve biyolojik mücadele unsurlarının bir arada kullanılması gerektiği belirtildi. Kokarcanın kışlaklara çekildiği dönemlerde feromon tuzaklarla mücadelenin sürdürülmesi ve tuzak sayısının artırılması kararlaştırıldı. Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım, “Kahverengi kokarca ile mücadelenin başarısı, tüm paydaşların katkı sağlamasıyla mümkün olacaktır.” dedi.

İlaçlama Çalışmaları ve Bilgilendirme

Toplantıda ayrıca, üreticilerin katılımıyla mahallelerde ve kışlaklarda ilaçlama çalışmalarının yürütülmesi kararlaştırıldı. Bilgilendirme toplantıları ile üreticilerin bilinçlendirilmesi önemsenirken, kışlaklarda yapılacak mücadele iş takvimi belirlenecek. Bu takvim, muhtarlar aracılığıyla mahalle dışında yaşayan üreticilere kadar duyurulacak.

Tüm kışlakların ilaçlanması için gerekli tedbirlerin alınacağına dair kararlar alındı. Kahverengi kokarca ile mücadeledeki bu adımların, yerel tarıma büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK