Rüzgâr Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerinden 3 ila 5 kuvvetinde (20-40 km/s) esecek. Doğu Karadeniz’de ise doğu ve güneydoğu yönlerinden 3 ila 5 kuvvetinde rüzgâr etkili olacak. Dalga yüksekliği batıda yer yer 2,5 metreye kadar çıkarken, deniz üzerinde görüş mesafesi yağış anında kısa süreli azalmalar gösterebilir.

MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

BÖLGE DETAYLARI

Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop): Parçalı ve çok bulutlu, özellikle Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek, Bolu ve Düzce’de sıcaklık 33-35°C civarında olacak.

Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat, Çorum): Parçalı bulutlu hava etkili olacak, Amasya’da sıcaklık 36°C’ye kadar çıkabilir. Samsun’da yağış beklenmiyor, sıcaklık 32°C civarında seyredecek.

Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Giresun): Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç ve yüksek kesimlerde kısa süreli sağanak yağışlar görülebilir. Trabzon ve Rize’de sıcaklık 28°C, Artvin’in yüksek kesimlerinde ise yağışlarla hava serinleyecek. Rüzgâr doğu ve güneydoğudan hafif kuvvetli (20-30 km/s) esecek.

Bu hava durumu bilgisi, bölgedeki ani sağanak yağışlar ve rüzgâr değişikliklerine dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Özellikle denizcilik faaliyetlerinde dikkatli olunması önem taşıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK