11 yıl aradan sonra geri dönerek 5. kez Trabzonspor'un başına geçen Şenol Güneş, ilk maçında, 2 kez şampiyonluk yaşadığı Beşiktaş'a rakip olacak. Kendi ismini taşıdığı komplekste bordo-mavililerin başında ilk kez Kartal ile karşılaşacak olan tecrübeli çalıştırıcı Karadeniz devini yarışın içinde tutmak için zorlu müsabakadan 3 puan la ayrılmayı hedefliyor.

Süper Ligdeki ilk iki maçını deplasmanda oynayan Fırtına, bu sezon ilk kez taraftarı önüne çıkıyor. Karadeniz devi bu sezon Avrupa'daki Ruzomberok, Rapid Wien ve St. Gallen maçlarını evinde yapmış, 1'er galibiyet, beraberlik ve yenilgi almıştı. Trabzonspor, geçen sezon sahasında oynadığı son üç lig maçından da galibiyetle ayrılmıştı. Gaziantep FK ve Ankaragücü'nü 4-2, İstanbulspor'u da 3-0 yenmişti.

Trabzonspor'un yeni hocası Şenol Güneş, bugün takımda bazı değişiklikler yapacak. Güneş'in yapacağı ilk değişikliğin forvet hattında olacağı ve yeni transferlerden Banza'yı ilk 11'de görevlendireceği öğrenildi. Ayrıca bir başka transfer Cham'ı da ilk kez 11'de oynatmaya hazırlanıyor.

Trabzonspor'da sezona iyi giren Uğurcan Çakır, Beşiktaş karşısında yine önemli kozlardan olacak. Kurtarışlarıyla dikkat çeken ve bu sezon çıktığı 8 maçın 5'inde kalesini gole kapatan tecrübeli eldiven, derbide de bu başarıyı tekrarlamak istiyor. Beşiktaş'a karşı daha önce 13 kez bordo-mavili formayı giyen Uğurcan Çakır 2 maçta kaleyi kapattı.

Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı

Bordo mavili taraftarlar bugün Papara Park'ı bayram yerine çevirecek. Edinilen bilgiye göre, taraftar gruplarının birlikte yürüttükleri özel koreografi çalışmasında Şenol Güneş temalı bir görsel yer alacak. Yaklaşık bin 200 balon, 40 el bayrağı ve çok sayıda pankartın da olacağı hazırlıklarda ayrıca son dönemde Türkiye'nin en çok konuşulan gündemlerinden olan Narin için de bir görsel hazırlandığı öğrenildi.

Kaynak: FOTOMAÇ