Trabzon'da 'Boncuk'un Vefası Japonya'da Belgesele Konu Oldu: Hachiko'nun İzinde Trabzon'da 'Boncuk'un Vefası Japonya'da Belgesele Konu Oldu: Hachiko'nun İzinde

"Toplumsal Huzur Tehdit Ediliyor"

Üniversitenin açıklamasında, son dönemlerde kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının giderek arttığı ve bunun toplumun vicdanını yaraladığı vurgulandı. KTÜ, "Toplumumuzun yapı taşı olan kadınlar ve çocuklara yönelik şiddet olayları maalesef son zamanlarda giderek artmış, vicdanlar yaralanmış, toplumsal huzur ortamı tehdit edilmeye başlanmıştır" ifadelerini kullanarak, şiddet olaylarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Toplumsal Bilinç İçin Kararlı Adımlar

Karadeniz Teknik Üniversitesi, insanlık onuruna aykırı bu tür olayları kınadığını ve toplumsal bilinç oluşturulması noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları kararlılıkla yerine getireceklerini vurguladı. Üniversite, şiddetsiz bir toplum inşa etmek için devletin tüm kurumlarıyla birlikte hareket etme taahhüdünde bulundu.

Eğitim ve Bilinçlendirme Faaliyetleri

KTÜ, toplumsal olaylara karşı duyarlı bir kurum olarak, toplumun koruması ve bilinçlendirilmesi amacıyla öncü bir rol üstlendiğini açıkladı. Şiddet olaylarının önlenmesi ve toplumsal bilincin oluşturulması için eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT