Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, kooperatiflerin kendi illerinde kurdukları üretim tesisleriyle kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını sağladığı belirtildi. “Kooperatiflerimiz, çeşitli bakanlıkların ve yerel yönetimlerin destekleriyle üretim tesisleri kurarak, kadın istihdamına yönelik önemli adımlar atmıştır,” denildi.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

Birlik, bölgede kooperatifçilik alanında yaşanan bilgi ve deneyim eksikliğini gidermek amacıyla gönüllü mentörlük desteği sunacaklarını açıkladı. Birliğin amacı, yerel düzeyde sürdürülebilir kırsal kalkınmayı desteklemek için kooperatiflerin birlikte hareket etmesini sağlamak. Bu kapsamda, kadın kooperatiflerine proje yazma, sosyal medya yönetimi, finansal okuryazarlık, kamu kurumlarından destek sağlama, liderlik, e-ticaret gibi konularda gönüllü mentörlük desteği verileceği belirtildi.

Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği, kadınların ekonomik bağımsızlığını güçlendirmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, gönüllülük esasıyla birlikte hareket ederek sürdürülebilir kalkınma projelerini hayata geçirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN