Kokarca Sorununa Karşı Yoğun Çalışmalar
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ortahisar Ziraat Odası iş birliğiyle kokarca böceğine karşı sahada etkin çalışmalar başlatıldı. Yapılan bilgilendirme toplantısında, özellikle kış aylarında bu zararlıya karşı ilaçlama ve önleme faaliyetlerinin süreceği vurgulandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Sağır, şu ana kadar 600 farklı noktada ilaçlama yapıldığını ve vatandaşların bilinçlendirilmesinin mücadeleyi daha etkin kılacağını belirtti.

Doğanın Dengesini Bozmadan Mücadele
Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Karadeniz’e Gürcistan üzerinden yayılan kahverengi kokarca böceğinin, doğanın dengesini bozmadan kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Biyolojik, fiziksel ve kimyasal mücadele yöntemlerinin bir arada yürütüldüğünü ifade eden Bekar, “Bu zararlıyla el birliği içinde kararlı bir şekilde savaşacağız,” diyerek ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

Köylerde Eğitici Çalışmalar Başlatıldı
Trabzon İl Tarım Müdürü İsa Kaplan, kokarca ile mücadele konusunda köylerde eğitim programlarının başlatıldığını ve bölgedeki çiftçilerin bu zararlıya karşı bilinçlendirildiğini aktardı. Kaplan, özellikle kokarcanın kış uykusuna yatmaya başladığı bu dönemde ilaçlama çalışmalarının hız kazandığını belirtti. Ayrıca, kokarcanın doğal düşmanı olan Samuray Arısı’nın doğaya salınmasıyla biyolojik mücadelenin de desteklendiği kaydedildi.

Sahildeki İlçeler Risk Altında
Kaplan, kokarca böceği ile ilgili en yoğun mücadelenin sahildeki ilçelerde sürdüğünü belirtti. Özellikle Sürmene’den Beşikdüzü’ne kadar olan bölgede, kokarcanın ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getiren Kaplan, bu bölgelerde tarımsal faaliyetlerin zarar görmemesi için ilaçlama ve diğer mücadele yöntemlerinin devam edeceğini vurguladı.

Rize'de boşaltılan rehabilitasyon merkezinin çatısında yangın: Kısa sürede kontrol altına alındı! Rize'de boşaltılan rehabilitasyon merkezinin çatısında yangın: Kısa sürede kontrol altına alındı!

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT