Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Yarın, 24 Eylül 2024 tarihinde, Batı Karadeniz'de Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar Bolu'da 17°C, Zonguldak'ta 21°C ve Düzce'de 22°C civarında olacak. Rüzgar batı ve kuzeybatı yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga boyunun yağış sırasında 3 metreye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’de Tehlikeli Hava Şartları

Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Trabzon’un doğu ve Giresun’un batı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Trabzon’da sıcaklık 26°C, Rize ve Artvin’de 24°C civarında olacak. Rüzgar 4 ila 6 kuvvetinde, zaman zaman 7 kuvvetine kadar çıkabilir. Doğu Karadeniz’deki dalga boyunun 3.5 metreye kadar ulaşması bekleniyor.

Trabzon’da Sel Felaketi: Çavuşoğlu Ailesinin Evi Harap Oldu! Trabzon’da Sel Felaketi: Çavuşoğlu Ailesinin Evi Harap Oldu!

Genel Uyarılar

Kuvvetli yağışlar nedeniyle Karadeniz kıyılarında sel ve su baskını riski bulunuyor. Ayrıca rüzgarın kuvvetli esmesiyle denizciler için tehlikeli koşullar oluşabilir. Trafikte görüş mesafesinin azalacağına dikkat çekilerek, sürücülerin tedbirli olması öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ