Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

Samsun'un Atakum ilçesi Çatalçam mevkisinde serinlemek için denize giren 5 kişilik Taş ailesi, Karadeniz'in azgın dalgalarıyla boğulma tehlikesi geçirdi. Aileyi kurtarmak için seferber olan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesi cankurtaranları, can pazarı yaşanan olayda büyük bir özveri gösterdi. Ancak kurtarma çalışmaları sırasında 4'ü sahil güvenlik personeli, 2'si cankurtaran olmak üzere toplam 6 kişi, kayalara çarparak ve midye kesikleri nedeniyle yaralandı.

Olayın ardından denizden çıkarılan aile, hızla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sahil güvenlik personelinden 2 kişi de ambulansla hastaneye sevk edilirken, diğer 4 görevli ayakta tedavi edildi.

Bu üzücü olay, Karadeniz'in tehlikeli sularında can kaybı riskinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle iç bölgelerden gelen vatandaşların denize girerken dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: SAMSUNHABER