HAVZADAKİ YATIRIMLAR KONUŞULDU

Trabzon Arsin OSB'de Güneş Enerjisi Santrali Kurulumunda Son Aşama Trabzon Arsin OSB'de Güneş Enerjisi Santrali Kurulumunda Son Aşama

Bölgesel kalkınma ve işbirliği amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Kelkit Havzası'nda tarımsal çeşitliliğin fazla olduğu, hayvancılık faaliyetleri açısından önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen uzun yıllardan bu yana göç veren bir havza olduğu vurgulandı. Kelkit Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi ile havzadaki doğal kaynakları yöneten ve burada yatırım yapan tüm resmi kurumlar, birlikler ve STK’lar ile birlikte yatırımların entegre bir yaklaşımla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, havzaya ismini veren Kelkit ilçesinde böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu belirterek projenin önemine vurgu yaptı. Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Numan Hatipoğlu ise, proje için oluşturulan konsept belgeyi görüşmek üzere bir araya geldiklerini ve Eylül ayında geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Toplantıya, Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Numan Hatipoğlu başkanlığında, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, birlik yetkilileri, ajans temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU