Genel Merkez MKYK üyeleri Dr. Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık bir araya gelerek istişare yaptılar.

Mecliste Gülümseten Diyaloglar

Trabzon’un Ortahisar İlçe Belediye Meclisi'nde gülümseten diyaloglar yaşandı. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, gündemle alakalı süreyi biraz uzatınca, “Uzun konuşma olduğunun farkındayım. Şimdi grup başkanvekillerimiz öncelikli olmak kaydıyla meclis üyelerimizin önerilerini dinleyeceğiz. Önceliği AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz’a veriyorum. Zeki Bey, fazla uzatmazsan da Ufuk Hoş’a da bir şeyler kalsın” deyince salonda gülümseten diyaloglar oldu.

Çebi Ameliyat Oldu

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, sevenlerini korkuttu. Siyasetteki yoğun tempoda gündemi çok iyi takip eden Çebi, geçenlerde ufak bir rahatsızlık geçirdi. Hastaneye giden Çebi’ye bel fıtığı teşhisi koyuldu. Hemen ameliyata alınan Çebi, başarılı bir operasyon geçirdi. Çebi, evinde istirahate çekildi. Bir hafta evde dinlenecek olan Çebi, önümüzdeki hafta yeniden sahalarda olacak.

Uzunkaya İkizdere’de

Emniyetin efsane isimlerinden Celal Uzunkaya, eşinin memleketi Rize İkizdere’yi ziyaret etti. Uzunkaya’yı ilçede yöneticiler karşıladı. Uzunkaya, doğasına her zaman hayran kaldığı İkizdere’de bir süre tatil yaptı ve yeniden Ankara’ya döndü. Celal Uzunkaya, AK Parti’den Samsun milletvekili aday adayı olmuştu. Uzunkaya, AK Parti’nin kurucularından Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya’nın da kardeşi.

DOKA’dan Çağrı

Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize illerinde faaliyetlerini sürdüren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), ülke çapında başlatılan program kapsamında Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) - Anadoludakiler Proje Teklif Çağrısı’na çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Anadoludakiler Projesi kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "SOGEP-Anadoludakiler" proje teklif çağrısına çıkıldı. "Anadoludakiler" projesiyle, toprakların tarımsal bereketinin, mutfak kültürünün kilerleri dolduran birikiminin, zanaatkarların becerilerinin çeşitliliğinin ve zenginliğinin hikayelerle görünür kılınıp, girişimciler ve kooperatifler için yenilikçi girişim fırsatlarını ortaya çıkarmanın yanı sıra yerel ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, "Anadolu'daki Bereket, Birikim ve Beceri" mottosuyla hayata geçirilen proje, Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri aracılığıyla yürütülecek.

Koru Otel’e 4 Yıldız

Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Koru Otel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “4 Yıldızlı Otel Belgesi” aldı. 2011 yılında KTÜ’nün turizm markası olarak kurulan ve 110 oda kapasitesiyle konaklama sektöründe hizmet vermeye başlayan KTÜ Koru Otel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı belgelendirme süreçlerinin ardından Turizm İşletme Belgesi (4 Yıldızlı Otel Belgesi) almaya hak kazandı.

Antalya’da Başkana Ziyaret

Antalya Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçesinde yaşayan Karadenizlilerin sevgisini kazandı. TAKA gazetesinin temsilcisi Temel Karayunus ile makamında görüşen Uysal, “Trabzonspor’un iyi bir taraftarı olduğunu, maçlarını takip ettiğini” belirterek “Ben her zaman Karadenizli hemşerilerimle saygılı diyalog içerisinde bulunmaktan gurur duydum” dedi. Biz de kendisinden memnun olduğumuzu ileterek başarılar diledik.

Kadir Sert’in Telefonu

‘Nasıl bir AK Parti’ başlıklı yazımızla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert aradı. Kadir Sert, yıllarca ANAP’ta ve AK Parti’de il ve merkez ilçe yönetimlerinde bulunmuş bir isim. İktidardaki AK Parti’ye yönelik uyarıcı sözleri de vardır. Bize de şunları aktardı: “AK Parti yerelde muhtarları artık dinlemez oldu. Her şeyi mahalle başkanları ile çözeceklerini sanıyorlar. Sonuçta da başarısız oluyorlar. Yönetimlerde ve milletvekillerindeki bu anlayış değişmedikten sonra sorunları çözmek mümkün olmaz.”

Kobya’ya Ziyaret

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş ve Yavuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın, iş kadını Güler Kobya’yı ziyaret ederek ilçeye ve Yavuz Mahallesi'ne yaptığı sosyal yardım ve desteklerinden dolayı plaket takdim ettiler. Heyet, bundan sonra ilçede yapılacak olan sosyal ve kültürel etkinlikler ile öğrenci bursları ve kadın istihdamına yönelik çalışmalara dair istişarelerde de bulundu.

Muhabir: BİROL SANCAK