Koç Holding'den Stratejik Hamle: 7 Hastane Birden Satın Alındı

2024 yılının ilk aylarında bazı iştiraklerini satma kararı alan Koç Holding, Yapı Kredi'yi Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir kuruluşa satmak için görüşmelerde bulunmuştu. Bu süreçte, "Türkiye pazarındaki yatırımlarını azaltıyor" ve "Koç Holding, likiditeye geçiyor" gibi yorumlar ortaya çıkmıştı. Ancak Koç Holding, bu söylentileri büyük bir satın alma işlemiyle sonlandırdı. Mart ayında KAP'a yapılan açıklamada, 82 milyon 776 bin 249 euro karşılığında Antalya'da bulunan 7 hastanenin sahibi Anatolia Hospital'ın hisselerinin yüzde 80'ini satın aldığı belirtilmişti.

Satın Alma İşlemi Tamamlandı

Yapı Kredi'nin satış görüşmelerini askıya alan Koç Holding, geçtiğimiz günlerde Anatolia Hospital'ın devir işlemlerini tamamladı. KAP'a yapılan açıklamada, satın alma işlemine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (Azınlık Hissedarlar) arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmıştır. Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında kullanılmak üzere Koç Holding'in alım opsiyonu, Azınlık Hissedarlar'ın ise satma opsiyonu bulunmaktadır."

Koç Holding'in Yeni Hastane Yatırımları

Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla İstanbul'daki Koç Üniversitesi Hastanesi gibi önemli sağlık yatırımları bulunan Koç Holding, Anatolia Hospital'ın bünyesine katılmasıyla sağlık sektöründeki varlığını daha da güçlendirdi. Satın alınan hastaneler şunlardır:

Anatolia Hospital Antalya

Anatolia Hospital Lara

Anatolia Hospital Kemer

108 Yaşındaki Gülten Saruhan'ın Yaşam Öyküsü Herkesi Hayran Bırakıyor 108 Yaşındaki Gülten Saruhan'ın Yaşam Öyküsü Herkesi Hayran Bırakıyor

Anatolia Hospital Aspendos

Anatolia Hospital Side

Anatolia Hospital Alanya

Anatolia Hospital Belek

Bu büyük hamle, Koç Holding'in sağlık sektöründeki etkisini artırarak Türkiye'de sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: KARAR