Toprak Ana'da Çocukların Dondurma Şöleni! Köy Yaşamını Keşfettiler Toprak Ana'da Çocukların Dondurma Şöleni! Köy Yaşamını Keşfettiler

KÖY OKULLARINDA ÇANTA DAĞITIMI
Türkiye-Avrupa Birliği ortaklığında yürütülen 'Kırsalda Bir Değişim Hikâyesi Yazılıyor' projesi kapsamında Bayburt’taki Maden İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine çanta dağıtımı gerçekleştirildi. Proje, kırsal kalkınma hibe programları çerçevesinde çiftçi ve yatırımcılara destek sağlarken, öğrencilerin eğitim hayatlarına da katkıda bulunuyor.

VALİ VE MÜDÜRLERDEN ZİYARET
Düzenlenen çanta dağıtım programına Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen ve İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney katıldı. Vali Eldivan, dağıtımın ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve okulun genel durumu hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

DİĞER OKULLARA DAĞITIM DEVAM EDİYOR
Maden Köyü Ortaokulunda başlayan çanta dağıtımı, Örence İmam-Hatip, Taht İmam-Hatip ve Akşar Gençosman İmam-Hatip Ortaokullarında da devam etti. Proje, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin eğitim araçlarına erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA