Törende konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, mezuniyetin sadece bir son değil, aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, mezunlara şu mesajları verdi: "Sizler, toplumun her kesiminde fark yaratacak, insanları düşünmeye, sorgulamaya ve anlamaya teşvik edecek bireyler olacaksınız. Edebiyat Fakültesi mezunlarımız; kalemleri, kelimeleri ve düşünceleri ile dünyayı değiştirme gücüne sahip. Aynı şekilde Orman Fakültesi'nden mezun olmak; bir akademik başarının ötesinde, doğayı anlama, koruma ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir çevre bırakma sorumluluğunu üstlenmektir."

Rektör Çuvalcı, mezun ailelerine de hitaben şunları söyledi: "Bugün burada evlatlarınızın mezuniyetini kutlarken, onların başarısında sizin emeğinizin ve desteğinizin büyük payı olduğunu biliyoruz. Siz değerli ailelerimiz, öğrencilerimizi dört yıl önce bizlere emanet ettiniz. Bizler, emanetlerinizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Evlatlarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz sabır, özveri ve sevgi, onların bugün bu başarıyı elde etmelerinde en büyük etken olmuştur. Bu nedenle, evlatlarınızın eğitim-öğretim hayatlarında gösterdiğiniz gayret ve özveriden dolayı hepinizi tek tek kutluyorum."

Lişer Yaylası'nda Geleneksel Festival Coşkusu! Lişer Yaylası'nda Geleneksel Festival Coşkusu!

Mezuniyet töreni, mezunlar için unutulmaz bir anı olurken, KTÜ camiası da yeni mezunlarına bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA