KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Sahil Tesislerinde basınla bir araya gelerek, görevdeki 4 yılın muhasebesini ele aldı. Rektör Çuvalcı, “Yıllara göre skorlarımız hep üstlere çıktı. KTÜ, başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

TRABZON’DAKİ EN UYGUN OTOPARK

KTÜ Farabi Hastanesinde muhteşem bir otoparkın hizmet verdiğini kaydeden Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, "Farabi Otoparkımız var. En uygun otopark 24 saat 45 lira. Bedava olması lazım ama 10 kişi çalışıyorum. 10 kişinin 300 bin lira gideri var. Biz en uygun seviyede tuttuk." dedi.

62 ÜLKE TERCİH ETTİ

Çuvalcı, “KTÜ’nün 12 fakültesi, 6 enstitüsü, 1 yüksekokulu ve 8 meslek yüksekokulu bulunuyor. Trabzon Üniversitesi bizden ayrılınca sayılarımızda biraz düşme oldu. Akademisyen sayılarımız ise 2020 yılında 2153 iken 2024 yılında 2206 akademisyene ulaşıldı. Şu anda öğretim elemanı başına 13 öğrenci düşüyor. Bunun ideal sayısı 15 olarak hesaplanıyor. KTÜ’de idari personel sayısı ise 3 bin 527 kişi olarak belirlenmiştir. Çuvalcı, sağlık turizmi anlamında Farabi Hastanesinin tercih edilirliğinin arttığını açıkladı. Rektör Çuvalcı, "Farabi Hastanemiz sağlık turizmi anlamında 5 bin 961 hastaya hizmet verdi. 62 ülkeden tercih edildik. 19 milyon 140 bin gelir elde ettik” diye konuştu.

YENİ BÖLÜMLER AÇTIK

Çuvalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Covid sürecinde aldığımız tedbirlerin faydasını bu süreçte gördük. Kesintisiz eğitim ve öğretim hayatımıza devam ettik. Bu dönemde 4 doktora, 16 yüksek lisans, 7 lisans ve 7 de ön lisans programları açarak şehrimize gelen öğrenci popülasyonunda artış sağladık. İhtiyaçlara göre program açılışına devam edeceğiz. Firmalardaki temsilcilerin kendi uzmanlık alanlarıyla bizim kampüsümüzde ders veriyor olmasından öğrencilerimizin duyduğu memnuniyeti gördük. Bu süreçte çok kıymetli bir çalışma oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yürüttüğümüz bu süreçten fazlasıyla verim alındı.  Hocalarımızın az öğrenciyle daha yüksek kalitede ilgilenebileceğini düşündüğümüz için bazı çalışmalar yaptık. Tıp Fakültesi kontenjanı düşürüldü. 200 öğrenci alabiliyorken bu kontenjanı 120’ye düşürdük. Bunu diğer bölümlerde de gerçekleştirmek üzere YÖK’e başvurduk.”

MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

ÖĞRENCİLER BURADA OKUMAK İSTİYOR

Çuvalcı, "Bizim öğrencilerimizin kalitesi çok farklı marka değerimiz var. Kampüsü görünce herkes ‘Burada okusaydım’ diyor. KYK yurtlarında barınmada sorun yok. Spor ve kültürel faaliyetlerimiz çok yaygın. Spor salonumuz saat 22.00'ye kadar açık. Burası sadece diploma alınan bir yer değil. Sosyalleşme yeri. Yapay zekâ aslında bir araç. Korkmamak lazım. Metin yazarı. Yapay zekâyı kaçıran kurumlar geri kalır” ifadesine yer verdi.

TİFLİS TRABZON UÇUŞLARI GÜNDEMDE

Çuvalcı, “Tiflis-Trabzon uçak seferleri gündemde. Gelen hasta sayısı artacaktır. 95 ülkeden bin 678 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Biz büyük bir aileyiz. Herkese teşekkür ediyorum. 14 Ağustos’ta görev süremiz bitiyor. Sonrası sonra belli olacak. KTÜ’nün büyük yürüyüşü devam edecek. Aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN