Afetlerle Mücadele ve Toplumsal Dayanıklılık

Rektör Çuvalcı, Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlere maruz kalan bir coğrafyada bulunduğunu hatırlatarak, “Bölgemizde sel ve heyelan gibi afetler sıklıkla yaşanmaktadır. Afetlerin etkilerini en aza indirmek için yapılan ileri seviye çalışmalar oldukça önemlidir” dedi. Çuvalcı, Endüstri Mühendisliği alanında kullanılan bilimsel ve teknik yöntemlerin, afet yönetimi çalışmalarında etkili bir rol oynadığını ifade etti.

Uzungöl’de Planlanan HES Projesine TESOB’dan Tepki: "Doğayı Korumalıyız!" Uzungöl’de Planlanan HES Projesine TESOB’dan Tepki: "Doğayı Korumalıyız!"

Risk Yönetimi ve Kriz Yönetimi Üzerine Vurgu

Kongrenin ana temasının, ülkemizde son dönemde yaşanan 6 Şubat depremleri, seller, orman yangınları ve diğer afet türlerinin toplum üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Çuvalcı, “Afetler vuku bulmadan önce risk yönetimi ve planlama çalışmaları yapmanın önemi büyüktür. Ayrıca, afet anında kriz yönetimi ve süreç organizasyonu planlamaları, afet sonrası iyileştirme stratejileri belirlemek hayati bir gereklilik” dedi.

Endüstri Mühendisliğinin Rolü

Kongre, afet risk değerlendirme, insani yardım tedarik zinciri yönetimi, afet öncesi ve sonrası stok yönetimi gibi konulara Endüstri Mühendisliği perspektifi ile katkıda bulunacak. Kongrede, bu alanlarda yapılacak çalışmalara yönelik çeşitli sunumlar ve tartışmalar gerçekleştirilecek.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN