1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe giren ve tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasını öngören karar, özellikle kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri tarafından yoğun tepkiyle karşılanmıştı. Pazar günlerinin birçok kişi için tatil ve özel etkinliklere ayrılan bir gün olması nedeniyle, bu kararın müşteri kaybına yol açacağı endişesi dile getirilmişti.

Bakanlık Geri Adım Attı

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Tepkileri dikkate alan Ticaret Bakanlığı, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinin pazar günleri kapalı olma zorunluluğundan muaf tutulmasına karar verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, düğün, nişan gibi özel organizasyonlar için belirlenen istisnalardan yeterince yararlanamadığı ve tüketicilerin bu hizmetlere erişimde zorluk yaşadığı belirtildi.

Ayrıca, turizm sezonunun ülkemizin farklı bölgelerinde çeşitli mevsimlerde yoğun yaşandığı ve bu işletmelerin kapalı olmasının turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği de değerlendirilerek, kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerine yönelik bu esneklik sağlandı.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, kadın kuaförleri ve güzellik salonları, pazar günleri de hizmet vermeye devam edebilecek. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı bu karar, sektör temsilcileri ve müşteriler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN