Zengin Etkinlik Takvimi
Trabzon'un kültürel yaşamına renk katacak etkinlikler, her yaştan ve ilgi alanından insanı kucaklıyor. 2 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Ahmet Turgut’un “Gönül Başkentimiz Kudüs” adlı söyleşi programıyla başlayacak. Ardından, 3 Ekim’de Serdar Tuncer ile “Gönle Düşenler” adlı söyleşi gerçekleşecek. Bu etkinlikler, Trabzonluların sanata olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Tiyatro ve Performanslar
Ekim ayı tiyatro programı da oldukça dolu. 4 Ekim Cuma günü saat 20.00’da "Tatlı ve Öfkeli" adlı yetişkinlere yönelik tek perdelik komedi sahnelenecek. Çocuklar içinse 5 Ekim Cumartesi günü "Tospik’in Hikayesi" adlı oyun sahne alacak. 11 Ekim’de ise "Depo" adlı yetişkin tiyatrosu ile sahne dolacak. Çocuk oyunları, tüm ay boyunca devam edecek; Pamuk Prenses ve Kaptan Tufan gibi eserler küçük izleyicilerle buluşacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya: "Çözüme Katkı Vermeye Çalıştık" Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya: "Çözüme Katkı Vermeye Çalıştık"

Sergi ve Konserler
10 Ekim’de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Geleneksel Türk Sanatları sergisi açılacak ve 15 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Ayrıca, 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Onay Şahin konser verecek.

Toplumsal Gelişim ve Birliktelik
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu etkinliklerin amacının toplumsal gelişimi desteklemek olduğunu belirtti. “Kültür ve sanat, insanları bir araya getirerek sosyal birliktelik oluşturmanın temel yollarındandır,” dedi. Bu sezon, Trabzonlularla birlikte unutulmaz anılara imza atmayı hedefliyorlar.

Ekim ayı, Trabzon'un kültürel zenginliğini pekiştirmek ve sanata olan ilgiyi artırmak için dolu dolu geçecek.

Muhabir: AYŞE SANCAK