Otobüs firması şoförü Mustafa Karaali, Rize'den Antalya'ya doğru yola çıktıklarını belirterek dönüş yolunda trafikte yoğunluk yaşanabileceğini söyledi. Özellikle Gerede ve Samsun gibi bölgelerde trafikte büyük artışlar yaşandığını vurguladı.

Başka bir şoför Muhammet Okur, yoğun trafikte herkesin dikkatli olması gerektiğini ve kazaların yaşanmaması için yavaş seyretmeleri gerektiğini dile getirdi. Hatay'a seyahat edeceğini belirten Okur, biletlerin pahalı olması nedeniyle birçok kişinin araçlarıyla seyahat ettiğini ve bu durumun trafik yoğunluğunu artırdığını ifade etti.
Üniversite öğrencisi Gültekin Köse, memleketi Kahramanmaraş'a dönmek için Trabzon'dan yola çıktığını ve bilet bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ancak sonunda bir şekilde bilet aldıklarını söyledi.

Güneysu’da İlköğretim Haftası Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu Güneysu’da İlköğretim Haftası Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Diğer yandan Erzurum'dan Trabzon'a bayramı geçirmeye gelen Ömer Yılmaz, deniz ve Trabzonspor'u özlediği için bu şehri tercih ettiğini belirtti. Yolda herhangi bir sorun yaşamadığını ve denetimlerin sıkı olduğunu ekledi.

Zonguldak'tan Artvin'e bayram için gelen Barkın Üçüncü ise bilet bulmakta zorlandığını ancak son anda şans eseri bulabildiğini söyledi. Trabzon'a geldikten sonra Arhavi'ye gitmek üzere aktarma yapacağını dile getiren Üçüncü, Zonguldak tarafında trafik yoğunluğunun fazla olmadığını ancak Trabzon'a doğru gelirken yoğunluk yaşandığını aktardı.
Kurban Bayramı'nın başlamasıyla birlikte Trabzon ve çevresindeki yoğunluk, vatandaşların bayramı farklı şehirlerde veya tatil bölgelerinde geçirmek için yollara düşmesiyle artmaya devam ediyor.

Editör: Birol Sancak