Hastaların, McDonald's'ta yemek yedikten sonra belirti göstermeye başladıklarını ve özellikle “Quarter Pounder” hamburgerini tükettiklerini bildirdikleri ifade edildi. Colorado eyaletinde yaşayan bir bireyin, E.coli nedeniyle hayatını kaybetmesi, skandalın ciddiyetini artırdı.

Hisse Senetlerinde Düşüş

CDC, şüpheli gıda maddelerinin henüz kesin olarak tespit edilmediğini belirtirken, uzmanlar kıyılmış soğan ve dana köftesini incelemeye aldı. McDonald's, sorunlu gıda maddelerinin kullanıldığı şubelerde geçici olarak kullanımını durdurdu. Skandal sonrası McDonald's hisseleri yaklaşık yüzde 9 değer kaybetti.

Uzmanlardan Uyarılar

Yetkililer, E.coli belirtilerinin genellikle bakterinin alımından 3 ila 4 gün sonra başladığını ve çoğu hastanın 1 hafta içinde iyileştiğini hatırlatırken, yüksek ateş, uzun süren ishal, kanlı ishal, kusma gibi belirtiler gösteren kişilerin tıbbi yardım almaları gerektiğini vurguladı.

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

E.coli bakterileri, normalde insanların ve hayvanların bağırsaklarında bulunabilir, ancak “Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)” gibi bazı alt türleri ciddi hastalıklara yol açabilir. E.coli'nin en sık yiyecek yoluyla bulaştığı, özellikle çiğ veya iyi pişirilmemiş etlerden, süt ve süt ürünlerinden ve temizlenmemiş sebze ile meyvelerden kaynaklandığı bilinmektedir.

Kaynak: İHA