Başkan Güler, yaptıkları çalışmalardaki temel amacın ‘Ordu’nun kendi kendine yeten bir kent olması’ olduğunu vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Samsun'da, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da organize edilen Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES) 2023 Yönetim Kurulu Toplantısı ve 2. Küresel Tarım Forumu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve 4 ülkeden 23 Belediye Başkanının katılımıyla gerçekleşti.

TARIMA DAİR HER ŞEY KONUŞULDU

Düzenlenen forumda, tarım ekonomisi ve finansman yönetimi, örtü altı yetiştiriciliği ve tıbbi aromatik bitkiler, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, kuraklık ve su yönetimi, tarımsal eğitim ve dijital tarım konuları ele alındı. Programa katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de, Konya, Samsun, Sakarya ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte bir oturum gerçekleştirdi. Başkan Güler bu oturumda Ordu’da tarım alanında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

“AKTİF KARBON FABRİKASI KURUYORUZ”

Fındığın hem fiyat olarak artması hem de katma değerli bir ürüne dönüşmesi için de girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başkan Güler, şunları kaydetti:  “Fındık bizim amiral gemimiz ondan vazgeçmeyiz. Fındıkla yatıp kalkıyoruz ama biz fındığı bilmediğimizi gördük. Fındık sanayi ürünü mü, kuruyemiş mi bilmiyoruz. Çok farklı alanlarda değerlendiriliyor. Fiyatını biz belirleyemiyoruz ama biz bu durumunda önüne geçmek için bu alana girdik. Dalgalı fiyatlar sebebiyle Rekabet Kurumuna başvurduk. Fındıktan gelir arttırmak için çikolata denemesi yaptık ve Kybele adıyla çok güzel bir marka oluşturduk. Şimdi de fındık kabuğundan aktif karbon fabrikası kuruyoruz. Fındık üretiminde verimi arttırmak için yeni denemeler yapıyoruz. Birde 19 ilçemizde meyve ağaçları için aşı kampanyası başlattık. Kadın kooperatifleri kurduk. Derelerimize 50 bin alabalık yavrusu bıraktık. Bu çalışmalarla kendi kendine yeten şehir oluşturmaya çalıştık.”

Neziha Çakıroğlu

Editör: Birol Sancak