“Savunma Sanayine Kaynak Gerek”

NTV’deki açıklamalarında, 100 bin TL üzerindeki kredi kartı limitlerinden alınacak yıllık katkı payının, savunma sanayi projelerine kaynak sağlamak amacıyla kullanılacağını belirten Şimşek, “Amaç çok açık ve net. Ülkemizin caydırıcılık gücünü artırma dışında hiçbir seçeneği yok,” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizde Ateş Var, Caydırıcılığı Artırmak Şart”

Bakan Şimşek, Türkiye’nin coğrafi konumu itibarıyla büyük risklerle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Şu an bölgemizde bir ateş var. Savunma sanayine yatırım yaparak caydırıcılığı artırmak dışında bir seçeneğimiz yok. Türkiye, savunma sanayinde önemli bir atılım yapıyor ve bu projelerin sürdürülebilmesi için kaynak gerekiyor,” dedi.

Domuz eti yediğinizi nasıl anlarsınız! Bu üç detaya dikkat Domuz eti yediğinizi nasıl anlarsınız! Bu üç detaya dikkat

“Çelik Kubbe Kuracağız”

Türkiye'nin savunma gücünü artırma hedefi doğrultusunda, ileri teknolojiye dayalı sistemler geliştirileceğini açıklayan Şimşek, “Türkiye’yi dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı bir çelik kubbe ile koruyacağız. Ancak bu sistemler pahalı ve gelişmiş teknolojiler gerektiriyor,” diyerek yeni savunma projelerine işaret etti.

Ek Vergi Tepkileri ve Savunma Sanayine Destek

Kredi kartı sahiplerinden alınacak maktu katkı payı, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Ancak Şimşek, bu verginin Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için gerekli olduğunu belirterek, ülkenin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve savunma gücünü artırma zorunluluğunun kaçınılmaz olduğunu savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ