Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri, memurların Temmuz zammı ve enflasyon farkının belirlenmesine yol açtı. Ocak'ta maaşlarına yüzde 49.25 artış yapılan memurlar ve memur emeklileri, Temmuz zammını merakla bekliyorlardı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı kapsamında Temmuz'da maaşlara yüzde 10 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan kısmı üzerinden fark yansıtılması öngörülüyordu.

Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarına ilişkin enflasyon verileri göz önüne alındığında, ilk 4 aylık enflasyonun yüzde 18.72 olduğu belirlendi. Bu durum, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alması için gereken yüzde 15 barajını aştığını gösterdi.

Memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağı kesinleşti ve şu ana kadar gerçekleşen verilere göre yüzde 3.23 enflasyon farkı oluştu. Buna göre, 4 aylık enflasyona yüzde 10'luk Temmuz zammı eklenerek maaşlarda yüzde 13.56'lık bir artış öngörüldü.

İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik! Zamlar Sıfır Araçları Vurdu, İkinci El Revaçta: İşte En Çok Satan Modeller İkinci El Otomobil Piyasasında Hareketlilik! Zamlar Sıfır Araçları Vurdu, İkinci El Revaçta: İşte En Çok Satan Modeller

Ancak, önümüzdeki 2 aylık enflasyon verilerine göre bu oranın daha da artması bekleniyor. Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde enflasyon tahminleri de dikkate alındığında, ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 25.39'a çıkması bekleniyor. Böylece, enflasyon farkı yüzde 9.03'e, Temmuz zammı oranı da yüzde 19.94'e ulaşacak.

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak olan bu artışlar, çeşitli meslek gruplarına göre detaylandırıldı. Örneğin, şube müdürü (üniversite mezunu) maaşı 1/4 oranında artarak 56.628,97 TL'ye, öğretmen (1/4) maaşı ise 25.101,22 TL'ye yükselecek. Benzer şekilde, farklı unvanlara sahip memurların ve memur emeklilerinin maaşları da belirlendi.

Temmuz ayında açıklanacak olan Türkiye İstatistik Kurumu verileriyle birlikte, memurların ve memur emeklilerinin maaşlarındaki enflasyon farkı ve zam oranı kesinleşecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ