Turkcell’den Sürdürülebilir Geleceğe 240 Milyon Dolarlık Yatırım! Turkcell’den Sürdürülebilir Geleceğe 240 Milyon Dolarlık Yatırım!

Fazla Mesai Ücretleri Ne Kadar Artacak?

2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne göre, devlet memurlarının saat başı fazla çalışma ücreti 10,10 TL’den 12,80 TL’ye çıkarılacak. 1 Ocak 2025’ten itibaren yürürlüğe girecek olan bu artış, fazla mesai yapan memurların gelirine önemli katkı sağlayacak.


Bakanlık ve Genel Müdürlük Personeline Ek Ödeme

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde ve genel müdürlük merkez teşkilatlarında görevli şoförlere, saat başı 13,60 TL fazla mesai ücreti ödenecek. Bu ödemeler, ayda 60-90 saatle sınırlı olacak.


Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Eğitim Personeline Özel Düzenleme

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görev yapan personele, ayda 90 saatlik fazla mesai karşılığında 12,80 TL ödeme yapılacak. Meslek yüksekokullarıyla bağlantılı teknik eğitim kurumlarında görevli Milli Eğitim personeli ise fazla mesai için 21,80 TL alacak.


Yurt İçi Gündelik Ücretleri Güncellendi

Yeni bütçe teklifine göre, yurt içi gündelik ücretlerde de artış yapıldı:

  • TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları: 715 TL
  • Bakanlar, Kuvvet Komutanları ve Genelkurmay Başkanı: 686 TL
  • En alt kademedeki memur: 600 TL

Memurlar İçin Önemli Düzenlemeler

Yeni düzenlemeler, memurların yüksek enflasyon koşullarında gelirlerini artırmayı ve çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Özellikle fazla mesai yapan kamu personelinin kazancı, bu artışlarla birlikte önemli ölçüde iyileşecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ