Trabzon'da merhum araştırmacı yazar Hüseyin Albayrak için düzenlenen anma programında, yazarın ölümünden önce çalışmalarını tamamladığı ve vefatından sonra basılan ‘Trabzon’da Gönül Dostlarım’ adlı kitabı katılımcılara dağıtıldı. Program, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığı iş birliğinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yaşarken Kıymet Bilinmeli

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, araştırmacı yazar Tahir Orhan, yazar Hüseyin Albayrak’ın oğlu Ömer Albayrak ve birçok yazarın katıldığı programda, Albayrak’ın şehrin kültürüne önemli katkılar sağladığı vurgulandı. Başkan Genç, “Üreten, değerler ortaya çıkartan Trabzon gibi bir şehrin insanlarını anmak ve yaşarken de kıymetini bilmek çok önemli” dedi.

Çok Kıymetli Bir Eser

Başkan Genç, “Merhum Hüseyin Albayrak, şehrimizin çok kıymetli bir değeriydi. Allah nasip etti, Ortahisar Belediye Başkanı iken onun 60’ıncı yıl dönümünde Kamuran Tuna Bey'le beraber güzel bir anma yaptık. Sağken yapabilmek çok kıymetli. Bu tür programların sayısını artırmalıyız. Çok önemli bir eseri, milli mücadele dönemindeki basını anlatan kitabını Ortahisar Belediyesi olarak biz bastık. Allah gani gani rahmet eylesin. Eserleri Trabzon tarihine hizmet edecek” diye ekledi.

Çalışmalarına Şahidiz

Eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Hüseyin Albayrak’ın çalışmalarına şahit olduklarını ve zaman zaman katkıda bulunduklarını belirterek, “Hüseyin ağabeyimiz ömrünü eğitime, araştırmaya, kültüre, sanata adayan birisiydi” dedi.

Trabzon Sevdasını Eserlerine Yansıttı

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, Hüseyin Albayrak’ın Trabzon sevdalısı olduğunu ve bu sevgisini tüm eserlerine yansıttığını söyledi. Araştırmacı yazar Tahir Orhan, Albayrak’ın çalışmalarını dinlemenin büyük bir şans olduğunu belirterek, kitabın ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yazarın oğlu Ömer Albayrak, kitabın hazırlanmasında büyük emeği olanlara müteşekkir olduğunu ifade etti.

Ege’den Karadeniz’e Uzanan Dostluk! Ege’den Karadeniz’e Uzanan Dostluk!

Konuşmaların ardından, Hüseyin Albayrak'ın ‘Trabzon’da Gönül Dostlarım’ kitabı katılımcılara hediye edildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU