KAYNAK YAPIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Trabzon Panagia Premier Otel'de düzenlediği basın toplantısında projelerini tanıtan Çebi, Türk hentbolunun iki büyük sorunu olduğunu belirtti: kaynak ve ilgi eksikliği. Çebi, "Kaynak yetersizliğimizden dolayı ilgi çekecek atılımlar yapamadık ve ilgi eksikliğimizden dolayı yeterli kaynak bulamadık. Bu sorunlar birbiriyle bağlantılı. Öncelikle hentbola ciddi anlamda kaynak yaratacak sponsorluklar ve iş birlikleri geliştireceğiz. Kurumsal ve bireysel ilişkilerle kaynak yapımızı güçlendireceğiz. Yaratılan bu gelirin doğru kullanımı, en az onu bulmak kadar önemli," dedi.

Umut Bozok'tan Samimi İtiraf! Bu Oyun Bizim İstediğimiz Trabzonspor Değil Umut Bozok'tan Samimi İtiraf! Bu Oyun Bizim İstediğimiz Trabzonspor Değil

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ

Çebi, en çok kaynak aktarımı yapacakları alanın çocuklar olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın hentbola olan ilgisini artırmak için okullardaki beden eğitimi öğretmenlerimizi teşvik edecek; federasyon olarak onların ihtiyaçlarını giderecek, okullarda beden eğitimi derslerinde hentbol oynatarak çocuklara branşımızı sevdireceğiz. Yazılı ve görsel medyada hentbol içerikli paylaşımların yapılmasını sağlayarak futbola, baskete, voleybola giden çocuk havuzundan bize düşen payı artırmak ilk önceliğimiz olacaktır. Spor pazarındaki kaynak belli, o pastadaki payımızı artırmamız lazım," şeklinde konuştu.

ÇARESİZLİĞİ YIKACAĞIZ

Çebi, kronik problemleri çözmek ve öğrenilmiş çaresizliği yıkmak için aday olduklarını belirtti. "Hentbolu bilmeyen insanlara hentbolu anlatırken 'Futbolun Elle Oynananı' deriz. TFF ile iş birliği, sosyal sorumluluk projeleri ve karşılıklı dostluklar kurarak 'Elle Atılan Gol, Yaşasın Hentbol' sloganıyla farkındalık yaratacak ve okulların içine gireceğiz. 4 yıllık görev süremiz içinde, kadın ve erkek olmak üzere Süper Liglerimizde mücadele edecek seviyede en az 4 futbol kulübü ve 4 özel şirket kulübü kurulmasını planlıyor ve destekliyoruz," dedi.

HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Mesut Çebi, Türkiye'nin her ilinde farklı sıkıntılar bulunduğunu, bunların başında tesisleşme, malzeme, ulaşım ve konaklama sorunları ile çocukların ilgi yetersizliği ve teşvik edilmemesi olduğunu belirtti. "Kulüplerimizin öncelikli ihtiyaçlarını dinleyecek ve federasyon olarak destek olacağız," dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN