Türkiye genelinde son günlerde yaşanan sıcak hava dalgası, gündüzleri bunaltıcı sıcaklıklara, geceleri ise yüksek neme neden oluyor. Hissedilen sıcaklıkların yer yer 45 dereceyi aştığı bildiriliyor.

Aronya Bitkisi Artvin’de Yüzleri Güldürdü: Emekli Üretici İlk Hasadı Yapıyor Aronya Bitkisi Artvin’de Yüzleri Güldürdü: Emekli Üretici İlk Hasadı Yapıyor

Gök Gürültülü Sağanak Yağış Beklenen Bölgeler

Meteoroloji'nin yeni değerlendirmelerine göre, kuzey ve doğu kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Uyarı verilen iller arasında Bolu, Karabük, Giresun, Trabzon, Artvin, Kars, Ardahan, Düzce, Bartın, Zonguldak, Rize'nin iç kesimleri, Eskişehir'in kuzeyi, Bursa'nın ve Ağrı'nın doğusu, Bitlis'in kuzeydoğusu ve Van'ın kuzeyi bulunuyor.

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle belirtilen bölgelerde yaşayanların, hava durumunu yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak: METEOROLOJİ