Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 14'üncü duruşmaya Metin Lokumcu'nun ailesi, avukatları, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Duruşma öncesi adliye önü ve çevresinde polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

YENİDEN KEŞİF TALEBİNE RET

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a İBB Başkanından söz Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a İBB Başkanından söz

Karar beklenen duruşmada ilk konuşan Lokumcu ailesinin avukatı Meriç Eyüboğlu, “Biz maddi gerçeğe ulaşalım istiyoruz. Biz Türkiye’de bu kararların vermenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama biz heyetinizden umudumuzu kaybetmedik." dedi. Savcının mütalaasına rağmen hukuki bir karar beklediklerinin altını çizen Eyüboğlu, "Bu kadar insan ‘Trabzon’da adalet var mı?’ diye geldi. Biz tüm rapor ve delillerin yeniden incelenmesini, mahkeme heyetinden bir kez daha keşif talebinde bulunuyoruz” diye konuştu. Eyüboğlu’nun yeniden keşif talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

"ADALETE İNANMAK İSTİYORUZ"

Duruşmada söz alan Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu da şu ifadeleri kullandı: “Ben bugün buraya hazırlık yapıp, notlarımla geleyim istedim. Sonra vazgeçtim. Bu ülke için adalete inanmak istiyoruz. Bakın daha 2 gün önce Hopa’da gariban köylüyü ‘ormanlarını koruyor’ diyor öldürdüler. İşin arkasındakiler yargılanacak mı? Biz adalet istiyoruz. Babam eğitimciydi kimseye de bir şey yapmadı. Polis de yetiştirdi, savcı da yetiştirdi. Bizim onlarla değil, adaletle derdimiz var. Mütalaayı anlayamıyorum; deli saçması bir şey. Hukukun, adaletin sağlanması gerekiyor. Umarım vicdan ve mantık çerçevesinde karar verilir. Sizin dik duruşunuz olsun istiyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ