VAKFIKEBİR İÇİN YENİ SAYFA

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir İlçe Teşkilatına iadeyi ziyarette bulundu.  Ziyaret sırasında kendisine gösterilen yakın ilgiye teşekkür eden, Koçal, “Milliyetçi Hareket Partisi ile gönül bağımız var.

Değerli vatandaşlarımızın teveccühü ile bu onurlu göreve seçilerek Vakfıkebirimiz için yeni bir sayfa açtık. Oy veren, vermeyen herkesten Allah razı olsun. Tüm Vakfıkebirlilerin belediye başkanıyım. Biz devletimizin emrindeyiz. Devletimiz bizi tanıyor, biz de devletimizi tanıyoruz. Devlet aklı bize neyi gösteriyorsa onu yaparız. Belediyemizin borç yükünü azaltarak yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Belediyemize yeni gelir kapıları açmak istiyoruz. Güneş enerji sistemi, asfalt plenti ve beton santrali kurmak için çalışmalar yapıyoruz. İlçemize sosyal tesisler kazandırmak için görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bütün önceliğimiz ve gayretimiz Vakfıkebir’imize hak ettiği hizmetleri kazandırmaktır” dedi.

İSMAİL KELEŞ’İ ZİYARET ETTİ

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Başkent Ankara’daydı. Trabzonlu iş insanı İsmail Keleş’i ofisinde ziyaret eden Keleş, Trabzon özlemi dolu dolu sohbet gerçekleştirdi. Bekar, “İsmail Keleş’i kardeşimizi Ankara'da ofisinde ziyaret ettik. Derin sohbetimiz oldu. Misafirperverliğinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

PINARLI’DA MEZARLIĞA HİZMET

Trabzon’un Yomra ilçesi Pınarlı Mahallesi’nde mezarlığa oturma alanı yapıldı. Bir futbol sahası tribünü gibi yapılan oturma alanında, mezarlıkları ziyaret gelen ölü yakınları, rahatlıkla mezarda oturup Kur-an’ı Kerim okuyabilecekler. Düşünce için mahalle muhtarlığına teşekkür etiler.

ESNAFI KİM KORUYACAK

Trabzon’da otopark sorunu var diye Büyükşehir Belediyesi her yeri otoparka çevirdi ve TRAPARK tabelasını koydu. Yıkılan öğrnetmenevinin bulunduğu alanda otopark oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği otoparkta aylık abonmanlık ücretleri 3 bin TL. Bölgedeki esnaflar büyük tepki gösterirken yakında rakamın 4 bin 500 TL’ye çıkarılmaya çalışıldığı ifade edildi ve bunun altından kalkamayız’ dediler.

ÖMER HAKAN USTA BÖLGEDE

Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret ederek şoför esnafının sorunları ile ilgili bilgi verip desteklerini talep ettiler.

DERNEKPAZARI’NIN SIKINTISI VAR

Ödenek Sıkıntısı sebebiyle bitirilemeyen Dernekpazarı Çaykara  Karayolu çalışmaları yarım işlerini tamamlanmadan ilçe merkezinde iki ayrı yerde başladığı çalışma ile ilçenin giriş çıkışlarını labirente dönüştürdü. İlçeye uğrayıp yan yollarla ana yola devam etme imkanları giriş çıkışlar kapatılarak ortadan kaldırıldı. Çaykara istikametinden ilçe girişi noktasındaki düzenleme çok tehlikeli bir düzenleme. Gidiş geliş olan tünel giriş yol ayrımından ilçeye giriş sağlanmakta. Bu yan yol ayırımında Gidiş geliş transit, ilçeye giriş, ilçenin iki noktasından çıkış, Zincirlitaş istikametine gidiş geliş hizmeti veren dar bir alan.  Uyarı levhaları yetersiz, yer çizgileri yetersiz Hiç konulmayan alan bile var.  Şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde aynı kadro ve tempo ile bu yazın bitirilmesi mümkün görülmemektedir.

ÖZEL GEZİ

Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin moda tasarım bölümü öğrencileri, moda dünyasının nabzını tutmak ve yeni teknikler öğrenmek amacıyla KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü'ne bir gezi düzenledi. Gezi, bölüm öğretmenleri Fatma Sivrikaya ve Senem Gülyüz'ün koordinasyonunda gerçekleşti.

Öğrenciler, KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü'nde öğrenim gören ve alanında uzmanlaşmış hocalardan biri olan Nermin Saral'ın rehberliğinde Shibori adı verilen Japon boyama tekniğine katıldılar. Öğrenciler, Saral'ın deneyimli rehberliğinde Shibori tekniğinin inceliklerini öğrenerek, kendi tasarımlarını hayata geçirme fırsatı buldular.  Gezi, öğrencilerin sadece sınıf dışında değil, aynı zamanda sektördeki uygulamalı deneyimlerle de buluşmalarına olanak sağladı.

Editör: Birol Sancak