Seçim Süreci ve Yargı Kararları

Çavga, 4 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Kent Konseyi seçimlerinde 1500 sivil toplum örgütünün yok sayıldığını ve bu sebeple hukuki süreç başlattıklarını belirtti. "Bölge İdare Mahkemesi, seçimlerin yürütmesini durdurdu" diyen Çavga, 26 Ekim'de yapılacak yeni seçimle birlikte tüm sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edileceğini vurguladı:

"Trabzon'un Beşikdüzü’nden Of’a, Maçka’dan Çaykara’ya kadar tüm vakıf, dernek ve sendikaları bu süreçte davet edeceğiz."

“Cami Dernekleri de Temsiliyet Hakkına Sahip Olacak”

Toplantıda, bazı eleştirilerin cami derneklerinin Kent Konseyi’nde yer almasına yönelik olduğunu belirten Çavga, "Cami dernekleri, mahalle ve köylerin temsilcisi olarak burada yer alacak. 365 cami derneğinin yanı sıra Trabzon’da 1200’den fazla sivil toplum örgütünün sesi de duyulacak" diyerek süreci savundu.

Derneklerin Çeşitliliği ve Katılım Vurgusu

Çavga, Trabzon'da faaliyet gösteren 1500 derneği kategorilere ayırarak şu bilgileri paylaştı:

  • 365 dini hizmet derneği,

  • 442 mesleki dayanışma derneği,

  • 116 spor derneği,

  • 108 eğitim araştırma derneği,

  • 94 kültür, sanat ve turizm derneği.

Bu çeşitliliğin, Trabzon Kent Konseyi'nin demokratik yapısının güçlenmesini sağlayacağını ifade etti.

Siyasi ve Kişisel Çekişmelerden Uzak Bir Yapı

Çavga, Kent Konseyi'nin temel amacını şöyle özetledi:

“Siyasetten ve kişisel çekişmelerden arındırılmış, her dönem yeni yüzlerin yer aldığı bir yönetim amaçlıyoruz. Süreci artık kapalı kapılar ardında değil, şeffaf bir şekilde Kent Konseyi'nin genel kurulu yönetecek.”

Rize’de Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: 21 Köy Yolu Kapandı Rize’de Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: 21 Köy Yolu Kapandı

Genel Kurula Çağrı

Murat Çavga, sivil toplum örgütlerine açık çağrıda bulunarak tüm dernek başkanlarının fikir ve önerilerine değer verdiklerini söyledi:

“Bu süreçte bizlere destek vermek isteyen tüm sivil toplum örgütleriyle temasa geçeceğiz. Yeni seçimde herkesin katkısıyla, Trabzon’a layık bir Kent Konseyi oluşturacağız.”

Muhabir: AYŞE SANCAK