Çankaya, yeni dönemde Akçaabat'a asansörlü üst geçit yapılmasının zaruri olduğunu vurgulayarak talepte bulundu.

'Tarımda 20 milyar metreküpün üzerinde su israf ediliyor' 'Tarımda 20 milyar metreküpün üzerinde su israf ediliyor'

Toplantıda ayrıca, Akçaabat ilçesinde Akçaköy, Derecik ve Yıldızlı hatlarından Akçaabat merkeze toplu taşıma olmadığını belirterek bu bölgelerden doğrudan hat talebinde bulundu. Çankaya, ilçe merkezinde işi olan vatandaşların sahil üzerinden ikinci bir araçla yolculuk yapmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Daha önce Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği Salacık Mahallesi'nin kanalizasyon yapım işinin, o toplantıda TİSKİ Genel Müdürüne iletilmiş olmasına rağmen konu hakkında yapılan çalışmaları sorgulayan Çankaya, bu konuda açıklama istedi.

Dr. Mustafa Çankaya'nın konuşmasının ardından, Başkan Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı'na söz vererek talepleri sordu. Akçaabat Belediye Başkanı, bu taleplerin hem halktan gelen hem de kendilerine iletilen talepler olduğunu doğrulayarak, bu konuların Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

TİSKİ Genel Müdürü ise söz alarak, Salacık Mahallesi'nde yaşanan kanalizasyon sorununun yanı sıra Akçakale ve Mersin bölgelerinde de benzer sorunların olduğunu ve bu konunun çözümü için iki alternatif plan sunacaklarını bildirdi. Bütüncül bir yaklaşımla bu sorunun çözülebileceğini ifade eden Genel Müdür, konuyla ilgili ulaşım daire başkanına gereken konuların not aldırıldığını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat ilçesinin taleplerini dikkate alarak çözüm odaklı çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Muhabir: BİROL SANCAK