Eğitim ve İstihdam Başarısı

Projeye katılan 54 genç, İŞKUR iş birliğinde yürütülen ve kursiyerlerin iş arama becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan Bireysel Eylem Planı (BEP) sürecine başladı. Bu süreçte, 4’ü BEP dışı olmak üzere toplam 24 kişi iş sahibi oldu. TTB Başkanı, “Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için 20 yıldır çaba gösteriyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile iş birliği yaparak 'Neetler Pazara Erişiyor' projesini yaklaşık 1 yıldır uyguluyoruz. Kurslara katılan 57 gencimizin 24’ü iş sahibi oldu. Geri kalanların da zaman içinde işlerine kavuşacaklarına inanıyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Okumuş'un Açıklamaları

İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin

KTÜ Rektör Yardımcısı Halil İbrahim Okumuş, "60 genci iş dünyasına hazır hale getirdik. Diploma sahibi değil, meslek sahibi yapmalıyız. Meslek sahibi olurlarsa, diplomanın gereğine göre kendilerini yetiştirirse iş bulacaklardır." şeklinde konuştu.

İŞKUR Müdürü Servet Kaba'nın Değerlendirmeleri

İŞKUR Müdürü Servet Kaba, gençlerin istihdama katılması gibi önemli hususların 12. Kalkınma Planı'nda yer aldığını belirterek, "Adaptasyonlara yönelik planlamalar mevcuttur. Gençlere yönelik spesifik projeler oluşturulmaktadır. Bu projenin nitelikli olduğunu söyleyebilirim. İŞKUR olarak Ticaret Borsası ile projeyi başarılı sonuçlandırdığımızı düşünüyoruz. Kayıt ve seçme alanında destek verdik. Doğru kariyer planlaması yapmak gerekiyor. İş gücü piyasasında donanımlı hale gelmek için becerilerin artırılması lazım. Gençlerimiz hedef belirlemelidir." ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım'ın Açıklamaları

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, projeye katılan kursiyerlerin iş buldukları için toplantıya katılamamasının sevindirici olduğunu belirtti. Vali Yıldırım, “Ne eğitimde ne de istihdamda olan 60 kişi için çok şey değişti. Hayatlarına küçük dokunuşlarla standartları yükseldi. Bir kişi bile olsa istihdama katkıda bulunmak için gayret göstermek gerekiyor. Herkes elinden geleni yapmaya devam edecek. Belirli mesleklerde ciddi anlamda açığımız var. TÜİK verilerine göre 550.000 teknik elemana ihtiyaç varmış. Niteliği olmadığını düşünen ama çalışmak isteyen gençlerimiz gelsin biz eğitelim. Halk eğitim merkezlerimiz var. Ben şu işi yaparım desinler yeterli, biz öğretiriz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, başta bakanlığımıza, ticaret borsamıza ve esnaf odamıza, yalnız bırakmayan üniversitemize valilik olarak teşekkür ediyoruz, biz de bu işin içinde varız diyoruz” şeklinde konuştu.

Bu projeyle, gençlerin iş gücü piyasasına kazandırılması ve nitelikli iş gücünün artırılması hedeflenirken, Trabzon'da ve Türkiye genelinde ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanıyor.

Muhabir: Elif Ertop/ Serap Bereketoğlu/ Neziha Çakıroğlu