Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Başkan Sarıalioğlu'ndan Açıklama

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, yarışma hakkında yaptığı açıklamada, "Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107'nci yıl dönümünü coşkuyla kutlamak için 'Of' konulu bir şiir yarışması düzenliyoruz. Yarışmamız, milli birlik ve beraberlik ruhunu yücelten, Of'un tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan eserlerle bu anlamlı günü taçlandıracaktır. Katılım gösterecek herkese teşekkür eder, başarılar dilerim" dedi.

Yarışmanın Detayları

Yarışmaya sadece hece ölçüsü ile yazılmış, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve yayımlanmamış şiirler kabul edilecektir. Şiirler, özgün olmalı ve alıntı içermemelidir. Her şair sadece bir şiir ile katılabilir. Şiirler, Word dosyası halinde rumuz ile gönderilmeli; katılımcı bilgileri ise ayrı bir PDF dosyasında belirtilmelidir. Şiirlerin uzunluğu 80 mısrayı geçmemelidir.

Son Başvuru ve Ödül Töreni

Yarışma başvuruları, 15 Ocak 2025 tarihi saat 24:00'e kadar yapılabilir. Sonuçlar Of Belediyesi'nin internet sitesinden ilan edilecek ve ödüller, 28 Şubat 2025 tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecektir. Yarışmada dereceye giren şairlerin yol, yemek ve konaklama masrafları Of Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Dereceye giren şiirler, bir kitapta toplanarak yayımlanacaktır.

Katılım Şartları:

Seçici Kurul üyeleri ve birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.
Şiirler hece ölçüsü ile yazılmalıdır.
Şiirler özgün olmalı, alıntı içermemelidir.
Eserin uzunluğu 80 mısrayı aşmamalıdır.
Başvurular tekheceof@gmail.com adresine yapılmalıdır.
Detaylı bilgi ve başvuru için Of Belediyesi'nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ