Tecrübe ve Olgunlukla Dönüş

2015-16 sezonunda Trabzonspor’a gelen Okay Yokuşlu, geri dönüşünde kendisinde yaşanan farkları şu sözlerle ifade etti: "Öncelikle yaş farkı var, tecrübe önemli. O zaman 20 yaşındaydım ve çok gençtim. Geçen sürede çok şey öğrendim, özellikle Avrupa’da. Daha olgun, futbolu daha oturmuş, daha profesyonel yaşayan ve hayata başka bakan bir Okay var artık."

Futbola Başlangıç ve İlk Keşif

Futbol yeteneğinin ilk olarak dedesi tarafından keşfedildiğini belirten Yokuşlu, "Çok küçük yaşlarda dedem önüme top koyup ‘vur bakalım’ dermiş sürekli. Şutları görünce, ‘bu çocuk futbolcu olur’ demiş. Beni ilk keşfeden odur. Oradan başlayan serüven ve benim de futbol oynama isteğimle bugünlere geldim," diye konuştu.

Banza'nın Yokluğunda Forvette Draguş Görev Aldı, Performansı Hayal Kırıklığı Yarattı Banza'nın Yokluğunda Forvette Draguş Görev Aldı, Performansı Hayal Kırıklığı Yarattı

Avrupa Macerası ve Başarılar

İspanya’da ve İngiltere’de geçirdiği yılların kariyerine kattığı tecrübelerden bahseden Okay, Premier Lig’de West Bromwich Albion formasıyla kazandığı "Yılın Oyuncusu" ödülünün kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Championship’te gol atmanın ve VAR uygulamasının futbol üzerindeki etkileri hakkında da görüşlerini paylaştı.

Trabzonspor’a Dönüş ve Hedefler

Okay Yokuşlu, Trabzonspor’un 2021-22 sezonundaki şampiyonluk kutlamalarını büyük bir keyifle izlediğini ve bu duyguyu yeniden yaşamak istediğini belirtti. "Umarım benim de içinde olduğum senaryoda aynı duyguları yeniden yaşarız. En büyük hedefim bu," dedi.

Gelecek Planları ve Futboldan Sonra

Futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde kalmayı istediğini dile getiren Okay, antrenör olma fikrinin kafasında olduğunu ancak bu yola girme konusunda henüz erken olduğunu söyledi. "Henüz çok erken ama yine futbolun içinde kalmayı istiyorum. Antrenör olma fikri var kafamda ama bu yola girme ve buna konsantre olmak için henüz çok erken," diye ekledi.

Okay Yokuşlu, Trabzonspor’daki yeni dönemiyle birlikte hem saha içinde hem de saha dışında tecrübesi ve olgunluğuyla takıma katkı sağlamak için sabırsızlanıyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN