AŞILAR VE EL YIKAMA EN ÖNEMLİ KORUYUCU

Dr. Tekdemir, çocukları enfeksiyonlardan korumanın en önemli yollarından birinin aşılar olduğunu vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan aşı programı her çocuğa uygulanmalı. Aşılar enfeksiyonlara karşı koruyuculuk anlamında büyük önem taşıyor," dedi. Ayrıca enfeksiyonlardan korunmada hijyenin önemine dikkat çeken Tekdemir, "El temizliği enfeksiyonların bulaşmasını önlemede en kritik adımlardan biri. Okulda ve okul dışında el hijyeni, her çocuğun alışkanlık haline getirmesi gereken bir davranış olmalı," ifadelerini kullandı.

Prostat Yaşamı Tehdit Ediyor! Prostat Kanseri ve Riskleri Hakkında Uyarılar Prostat Yaşamı Tehdit Ediyor! Prostat Kanseri ve Riskleri Hakkında Uyarılar

EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILMALI

Ruken Tekdemir, el yıkamanın sadece okulda değil, oyunlardan sonra, beslenme öncesi ve sonrasında da düzenli yapılması gerektiğini belirtti. Öğretmenler ve ailelerin iş birliği yaparak çocuklara bu alışkanlığı kazandırmasının önemine dikkat çekti. "Bol su ve sabunla el yıkamak, enfeksiyon bulaşmasını önlemede en etkili yöntemdir," diye ekledi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY