Kokarca Mücadelesinde Yoğun Çalışmalar

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, kahverengi kokarca ile mücadelede mekanik, kimyasal, biyoteknik ve biyolojik mücadele yöntemlerinin birlikte kullanıldığını ifade etti. Kokarcanın kış aylarında sığındığı alanlarda yoğun ilaçlama çalışmaları yapılırken, biyolojik mücadele için doğaya 28 bin samuray arısı bırakıldı. Ayrıca, zararlıyı cezbederek bir araya getiren feromon tuzaklar kullanılıyor ve ruhsatlandırma süreci tamamlanan yeni ilaçlarla mücadeleye devam ediliyor.

Toplumun Desteği Önemli

Toplantıda söz alan Ziraat Odası başkanları, mücadelenin topyekûn yapılmasının önemine dikkat çekerek özellikle şehir dışında yaşayan üreticilerin de sürece destek olmalarını istedi. Önümüzdeki dönemde ekim ayının ikinci yarısı ve kasım başında yoğun ilaçlama çalışmaları planlanıyor. Bu mücadelenin en alt seviyeye indirilmesi hedefleniyor.

Ordu’da Nefes Kesen Deprem Tatbikatı: Gerçeği Aratmadı! Ordu’da Nefes Kesen Deprem Tatbikatı: Gerçeği Aratmadı!

Kahverengi kokarcanın etkilerini en aza indirmek için tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Uzmanlar, doğru zamanda ve doğru tekniklerle mücadele edilirse başarılı sonuçlar alınabileceğini belirtti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN