TRABZONSPOR ANADOLU YİĞİTLERİNİN MEYDAN OKUMASIDIR”

Trabzonspor’un Türk futbolunda Anadolu devrimini yapan bir takım olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, “Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunu yaşama onurunu gördük. Ankara’nın bağrında parlamento binasına Trabzonspor’umuzun bayrağını astığımız zaman, nasıl bir mutluluk, nasıl bir heyecan yaşadığımı tarif edemem.

Yoldan geçen arabaların parlamento binasına bakarak el sallamalarını, korna çalmalarını hiç unutamam. Ankara’nın göbeğinde bizlere bu mutluluğu yaşatan o dönemin yöneticilerine, Trabzonspor’umuza çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Trabzonspor sizlerin de bildiği gibi bir başkaldırının, bir direnişin takımıdır. Trabzonspor, Anadolu takımıdır. Trabzonspor, gariban Anadolu çocuklarının ayağa kalkışının, birleşmesinin takımıdır ama Trabzonspor aynı zamanda Türk futbolunda Anadolu devrimini yapan takımdır. Trabzonspor, o dönem dile getirilen ‘İstanbul büyüklüğüne karşı bizde varız’ deyip, ayağa kalkan Anadolu yiğitlerinin meydan okumasıdır aslında” diye konuştu.

Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı Sakatlıktan Dönen Anthony Nwakaeme, Kayserispor Maçında Skora Katkı Sağladı

“TRABZONSPOR BİR DÜNYA MARKASI OLDU”

Trabzonspor’un kıt imkânlarla dünya markası bir takım haline geldiğini ifade eden Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünkü törenlerde hocamızın oğlu anlattı; ‘İdman sahamız yoktu, arabanın arkasından yollarda koşup idman yapıyorduk ama inadımız vardı, inancımız vardı, kararlılığımız vardı, mücadele azmimiz vardı’ dedi. O günlerden bu günlere Trabzonspor’umuz çok mesafe kat etti ve dünyanın marka takımlarından biri oldu. Trabzonspor’umuzu dünya markası yapan, o yolda emek veren, katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Trabzonspor hepimizin gururu, Trabzonspor hepimizin onurudur. Trabzonspor’umuzun 57. yılı kutlu olsun, nice 57 yıllara diyorum, saygılar sunuyorum.”

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU