Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un tarihini, kültürünü, edebiyatını, sanatını ve mimari kimliğini ön plana çıkartacak projeler hayata geçirmek adına Şehir Kültür ve Sanatını Geliştirme Platformu oluşturdu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’daki sanatçılardan, edebiyatçılardan, mimarlardan oluşan platformun üyeleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu, Ortahisar Belediyesi’nin bu alanlardaki çalışmaları için bir yol haritası çizildi. 

Pazarspor, Sezon Açılışını Halka Açık Konserle Gerçekleştirdi! Pazarspor, Sezon Açılışını Halka Açık Konserle Gerçekleştirdi!

“TRABZON’UN KÜLTÜR VE SANATIN AYDINLIĞI İLE BULUŞTURALIM”
Trabzon’un bir Cumhuriyet kenti olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Akıl ve bilimin ışığında çalışmalarını yürüttükleri ifade eden Kaya, “Büyük Önderimiz Atatürk’ün ‘Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir’ sözü çok önemli. Son dönemde yaşadığımız bütün sıkıntıların temelinde bu sözü anlayamamak ya da uygulayamamak var. Kültürde, sanatta, bilimde, hukukta, yargıda, adalette, eğitimde hemen her alanda bu sözü anlayamamanın bedelini ödüyoruz. Bir taraftan birileri bir anlayışı bize empoze etmeye çalışırken, bu toplumun içinde vicdanı, ahlakı, bilgisi, birikimi ve aydın tanımının getirdiği sorumluluğu içinde hisseden insanlar var. En büyük zenginliğimiz ve umudumuz bu arkadaşlar. Bu anlamda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şunu söylüyoruz, ‘Trabzon bu değil, Trabzon bir Cumhuriyet kenti, Trabzon’da çok kıymetli sanatçılar, aydınlar, kültür sanat insanları ve edebiyatçılar var. Bu insanlarla bir araya gelelim ve bu kente giydirilmek istenen, üzerimize olmayan ve reddettiğimiz o elbiseyi yırtıp atalım ve kültürün aydınlığı ile buluşturalım. Böyle bir fırsatımız oluştu, yerel yönetimlerde bir belediyemizin olması bu anlamda çok kıymetli. Kıymetli sanatçılarımız, bu kentin yetiştirdiği değerlerimizle bir araya gelip ‘Neler yapabiliriz?’ bunu konuşmak istedim. Trabzon’un aydınlık yüzleri ile ortak aklı oluşturarak bu kentin kültür ve sanatını hep birlikte ayağa kaldıralım istiyoruz” dedi. 

“TRABZON’UN AYDINLIK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARTALIM”
Ortahisar Belediyesi’nin Trabzon’un aydınlık yüzünü ortaya çıkartmak için ortak akılla bir yol haritası belirleyeceğini ifade eden Başkan Kaya, “Belli imkanlarımızı en verimli şekilde kullanarak önerilerinizi sonuna kadar yapma gayreti içinde olacağız. Yaşadığımız sürece mücadelenin içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz, çünkü bu mücadele hiçbir zaman bencil olmadı, bu toplumun daha rahat, daha huzurlu, daha mutlu yaşaması adına verilen bir mücadele. Günün sonunda bu mücadelenin ve bu mücadeleyi veren insanların kazanacağına çok inanıyorum. Trabzon’umuzun güzel geleceği için yol haritamızı hep birlikte planlayalım istiyorum” ifadelerine yer verdi. 
Yaklaşık üç saat süren toplantıda Başkan Kaya, platform üyelerini tek tek dinleyerek projelerini, önerilerini not aldı. Platform içinden oluşturulacak yürütme kurulu ile önerilen projeler üzerinde çalışmaların başlayacağı ifade edildi.

Muhabir: BİROL SANCAK