Görevimizi Eksiksiz Yaptık
Başkan Kaya, Trabzon’da yaşanan yoğun yağışın ardından oluşan sorunlara değinerek, "5216 sayılı Büyükşehir Yasası’na göre çöplerimizi aktarma istasyonuna teslim etme görevini eksiksiz yerine getirdik. Ancak aşırı yağış nedeniyle çöpleri yakma tesisine götüren TIR'lar aktarma istasyonundan çıkamadı. Bunun üzerine, görevimiz olmamasına rağmen küçük araçlarla yakma tesisine gitmeye çalıştık" dedi.

UFK Başkanı Hamza Bölük’ten Fındık Sektörüne Sert Uyarı: "Dayatmalar Sektöre Zarar Verir" UFK Başkanı Hamza Bölük’ten Fındık Sektörüne Sert Uyarı: "Dayatmalar Sektöre Zarar Verir"

Taşönü’ne Destek Verdim
Kaya, çöp sorunu nedeniyle halkın gösterdiği tepkiye de değinerek, "Oradaki vatandaşlar kokudan şikâyetçiydi ve Ortahisar Belediyesi araçlarını durdurmak istediler. Bu konuda halkın haklı taleplerine destek verdiğim gibi, şimdi de yanlarındayım. Ancak Trabzon’un 87 mahallesindeki çöplerin toplanabilmesi için araçlarımızın boş olması gerekiyordu" dedi.

Ceza Garabeti
Başkan Kaya, yaşanan çöp birikimi nedeniyle geçici çöplerin belirli bir alana döküldüğünü belirterek, "Afet şartları düzeldiğinde bu çöpler yakma tesisine götürülecekti. Fakat Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, belediyemize hiçbir uyarı yapmadan ceza kesti. Tebligat ve kaynak olmadan ceza verilmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: RADYO SPUTNİK