İmar komisyonundan gelen altı maddeyi, imar komisyon başkanı Faruk Kanca okudu. Kanca’nın, turizm tesisi ile alakalı konuşmasının ardından CHP’li Turgay Şahin söz aldı.

TARIM ARAZİLERİ TESİS OLDU

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Yılbaşı akşamı Trabzon’dan 6 bin kişi Batum’a gitti. Trabzon’da kaç yatak kapasitesi gerekir. Bunlar hesaplansa daha iyi olmaz mı? Tüm tarım arazileri turistik tesis olmak zorunda mı? Tarım alanlarının önünü kesmek açısından denetim olamaz mı?. Trabzon’da tarıma uygun olmayan yerlerde rapor alınıp tesis yapılıyor. Bunlar disiplin altına alınmalıdır” dedi.

ALTYAPI HAZIR MI?

Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, “Apartlarla ilgili ‘olur’ derken komisyon bakıyor. En önemlisi insan can sağlığı. İtfaiye raporunun şartlı ruhsata bağlı olması. Uyumlu olan yere veriliyor olması doğru olanı. Vatandaşın, yatırımcının talebine uygun şekilde isteğine cevap veriliyor. Yeni yapılaşacak yerlerin daha önceden idare tarafından planlanıp, öngürülerek altyapısının bitirilerek yapılması gündemdeydi. Bakir bir alanda vatandaşın talebi var. Bu talebe uygun, atık su hattı yapıldı mı? Tesis yapıldıktan sonra başkanından da talep geldiği zaman yolun genişliği uygun mu? Trafosu hazır mı? Çatıdan bakıyoruz. Sonra bakarıza dönüyor. Yeni yerleşim yerleri gelişirken bittiği zaman ne olacağı da önemlidir” diye konuştu.

KANALİZASYON YAPILIYOR

İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca, şöyle devam etti: “Büyükşehirden 5 binlik nazım imar planı çıkarılırken 20’ye yakın kurumdan görüş alınıyor. Hepsi çıkarılıyor. Bizler de buna uygun olarak binlik nazım imar planını yapıyoruz. Kanalizasyon çalışması yapılıyor.”

HER TALEBE ONAY VERİLMİYOR

AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Dinçer, “Bizim onay vermediklerimiz de var. TİSKİ, TEDAŞ, DSİ’nin görüş yazılarına istinaden bu görüşler tek tek irdeleniyor. Olmaz denilenlere ‘Uygun’ değildir diyoruz. Hepsi değerlendiriliyor. Apartlar yerinde tek tek inceleniyor” ifadelerine yer verdi.

Meclis başkanı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, maddeyi komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sundu. Komisyon maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak