Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Belediye Meclis Başkan Vekili Cüneyt Zorlu'nun borçlarla ilgili yaptığı açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Çebi, belediyenin ve iştiraklerinin borçlarının kamuoyuna doğru bir şekilde açıklanmadığını öne sürerek, Ortahisar Belediyesi'nin 1 Nisan itibarıyla SGK ve Vergi borçlarını belgelerle açıkladığını ifade etti. Ayrıca, borcun 860 milyon olduğunu iddia ettiğini ve bunun doğruluğunu ispatlamak için bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduklarını belirtti.

CHP tarafından ise borcun 505 milyon olduğu yönünde bir açıklama yapıldı. Selahaddin Çebi, konunun kamuoyunu gereksiz yere meşgul ettiğini belirterek, “Ortahisar Belediye ve şirket yetkilileri ile SGK Trabzon İl Müdürlüğü'ne giderek borçların ne kadar olduğunu basın mensupları huzurunda açıklamayı teklif ediyorum” dedi. Çebi, bu sayede gerçek borç miktarının ortaya çıkacağını ve halkın asıl meselelerine odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA