Başvuruda Bulunan Meclis Üyeleri

Trabzon Adliyesi'ne gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz ve MHP Grup Başkan Vekili Abdurrahman Kınalı, beraberlerindeki meclis üyeleriyle birlikte dilekçelerini Trabzon İdare Mahkemesi Başkanlığına sundular. Başvuruda bulunan meclis üyeleri şunlardır: Zeki Kavanoz, Faruk Kanca, Hayati Yavuz, Coşkun Şahin, Dündar Ayyıldız, Ufuk Hoş, Yavuz Şanver, Dursun Ali Özderya, Hüseyin Canım, Hayrullah Bayraktar, Nahide Cihan, Abdurrahman Kınalı, Semih Bulutoğlu, Ali Ekber Turan ve Ayşe Kabadayı.

Davanın Konusu ve Talepleri

Giresun’da makas atarak trafiği tehlikeye düşüren kuryeye ceza gecikmedi Giresun’da makas atarak trafiği tehlikeye düşüren kuryeye ceza gecikmedi

Dilekçede, davalı olarak Ortahisar Belediye Başkanlığı yer alırken, davanın konusu şu şekilde açıklanmıştır: “2024 Yılı Gelir Tarifesinde güncelleme yapılmasına ilişkin, Ortahisar Belediye Meclisinin 05.06.2024 tarih ve 536 sayılı kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve nihayetinde iptali talebimizdir”.

Bu dava, Ortahisar Belediyesi’nin inşaat sektörüne yönelik yaptığı zamların iptali için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Meclis üyeleri, zamların sektöre ve vatandaşlara olumsuz etkilerini dile getirerek, mahkemenin bu konuda vereceği kararı beklemektedir.

Muhabir: HABER MERKEZİ