KTÜ, İnovasyonda Dünya Çapında Başarıyı Kutluyor: Doç. Dr. Ezgi Baday Yıldız’a Ödül Verildi! KTÜ, İnovasyonda Dünya Çapında Başarıyı Kutluyor: Doç. Dr. Ezgi Baday Yıldız’a Ödül Verildi!

Etkinlik 29 Ekim’de Başlıyor
Ortahisar Belediyesi, geleneksel hale getirmeyi planladığı bu özel etkinliğin ilkini 29 Ekim’de başlatıyor. Kurtuluş Savaşı tarihini kaleme alan, Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Hasan İzzettin Dinamo anısına düzenlenecek buluşmalarda, yazarlar ve edebiyatçılar, şehrin kültürel birikimine ışık tutacak.

49 Yazar, Trabzon’a Kültür Dolu Bir Etkinlik Sunacak
Etkinlik kapsamında Trabzon ve farklı şehirlerden gelen 49 ünlü yazar ve edebiyatçı, 25-26-27 Ekim tarihlerinde Ortahisar Belediyesi hizmet binasında Trabzon halkı ile bir araya gelecek. Ahmet Özer, İnci Aral, Mine Söğüt, Gülten Dayıoğlu, Sinan Meydan, Yasemin Uzun, Latife Tekin, ve daha birçok isim etkinlikte yer alacak.

“Kültür Birikimimizi Hafızalara Kazımak İstiyoruz”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bu etkinlikle Trabzon’un kültürel ve edebi birikimini hafızalara kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Kaya, "Her yıl, Trabzonlu bir yazarımızın anısını yaşatmayı ve şehrimizin değerlerine sahip çıkmayı kendimize görev edindik" dedi. Kaya, bu yılki etkinliği Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in simgelerinden biri olan Hasan İzzettin Dinamo anısına düzenlediklerini belirterek, tüm halkı etkinliğe davet etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY